130 let

Serena Williamsová reaguje na soupeřky kraťas. | foto: ČTK

Hvězdná účast na generálce US Open. V New Yorku budou hrát Nadal, Djokovič i Williamsová

Sport
  •   18:48
New York - Na srpnovém tenisovém turnaji v New Yorku, který bude generálkou na US Open, se představí řada hvězd v čele se Srbem Novakem Djokovičem, Španělem Rafaelem Nadalem či Američankou Serenou Williamsovou. Oznámili to pořadatelé turnaje, který byl kvůli pandemii koronaviru přeložen z Cincinnati do New Yorku, kde se následně odehraje i tradiční grandslam.

Pro muže bude turnaj v New Yorku prvním od březnového přerušení sezony. Kromě nejlepších tří hráčů světového žebříčku Djokoviče, Nadala a Rakušana Dominica Thiema jsou přihlášeni rovněž obhájce titulu Rus Daniil Medveděv či další bývalí vítězové Bulhar Grigor Dimitrov a Chorvat Marin Čilič.

Nejvýše postavenou tenistkou bude světová trojka Karolína Plíšková, jež turnaj před čtyřmi lety ovládla. Nechybí ani loňská vítězka Američanka Madison Keysová. Celkem je podle pořadatelů přihlášeno 40 z 43 nejvýše postavených mužů na žebříčku a 39 z 53 nejvýše postavených žen.

Serena Williamsová reaguje na soupeřky kraťas.
Serena Williamsová v akci během semifinále US Open.

Tenistky by se měly na kurty vrátit už příští týden v Palermu, následovat bude turnaj WTA v Praze. V New Yorku by se mělo hrát od 20. do 28. srpna, o tři dny později začne US Open.

Autor: ČTK