130 let
Mark Cavendish

Mark Cavendish | foto: Reuters

Hvězdný Cavendish míří do stáje Čecha Bakaly

Tour de France
  •   17:25
PAŘÍŽ - Britská hvězda silniční cyklistiky Mark Cavendish opustí tým Sky a od příští sezony bude oblékat dres belgické stáje Omega Pharma-Quick Step, kterou vlastní český miliardář Zdeněk Bakala. Informovalo o tom vedení Sky.

Týmovými kolegy sedmadvacetiletého vyhlášeného sprintera, který má na kontě 36 vítězných etap na závodech označovaných Grand Tours (z toho 23 na Tour de France) a loni opanoval závod s hromadným startem na mistrovství světa, tak budou i čeští jezdci Zdeněk Štybar a František Raboň.

ČTĚTE TAKÉ

"Očekávalo se, že tým na konci své první sezony u nás opustí kvůli střetu zájmů poté, co byly limitované jeho ambice na vítězství v etapách v průběhu závodů Grand Tours," uvedlo vedení stáje Sky, jejímž lídrem byl Bradley Wiggins a Cavendish pro něj pracoval jako domestik. I díky němu se Wiggins stal prvním britským vítězem Tour de France.

Cavendish, který ještě loni jezdil za HTC-Highroad, svým odchodem unikne nařízení šéfů stáje Sky, jejíž členové musí podepsat prohlášení, že nikdy nedopovali. Pokud odmítnou, budou propuštěni. Nařízení je reakcí na kauzu kolem Lance Armstronga a týmu US Postal, které Americká antidopingová agentura obviňuje z dlouholetého systematického dopingu.

Autor: ČTK