Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný Kličko si pochvaluje Pálu: Je silný a má velké srdce

Sport

  11:00
GOING AM WILDEN KAISER (ZPRAVODAJ LN) - Palmy v posilovně, vířivka, akvárium s metrovými žraloky a kolem lesy a nádherná scenérie Alp. Ne, to není vyprávění o připravovaném natáčení filmu, ale v těchto podmínkách se již osm let připravuje na své zápasy nejlepší profesionální boxer těžké váhy Vladimir Kličko (34). A do těchto míst si na tři týdny pozval jako sparingpartnera českou jedničku Ondřeje Pálu.

Vladimir Kličko a Ondřej Pála. foto: Jan Švarc.

Ukrajinskou hvězdu a mladšího z bratrského dua dominátorů světové supertíhy čeká v polovině prosince obhajoba titulů IBF a WBO proti Britovi Dereku Chisorovi. A stejně jako na předešlé zápasy se připravuje v alpském pětihvězdičkovém hotelu Stanglwirt. Jeden ze sparingů, kteří jej mají připravit na další triumf v profesionální kariéře je i česká jednička v těžké váze Ondřej Pála.

Ten si horskou přípravu nemůže vynachválit. "Je to pro mě super zkušenost a jsem rád, že jsem tady," řekl bijec Médea Boxing Teamu po čtvrtečním tříhodinovém drilu. Komplimenty nešetřil na šestadvacetiletého Pálu ani Kličko, světová boxerská jednička. "Myslím si, že by mohl být jednou dobrý. Nevím, kolik mu je. Šestadvacet? To je ještě mladý. Má ale bojovné srdce, což je důležité," řekla po tréninku šampion.

Rozhovory s Vladimirem Kličkem, Ondřejem Pálou, reportáž a širokou fotogalerii čtěte na Lidovky.cz a v sobotu a pondělí v deníku