Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný kůň nemá chuť na sex

Sport

  15:12
TOKIO - Na dostihové dráze byl americký kůň War Emblem hvězdou, ale v chovu se zatím moc nevytáhl. Vítěz Kentucky Derby z roku 2002 neprojevuje nejmenší zájem o sex, což pořádně trápí jeho japonské majitele.

Příprava na dostih foto: ČTK

Rodina Jošidů, která vlastní vyhlášený hřebčín na ostrově Hokkaidó, za něj před šesti lety zaplatila zhruba 17 milionů dolarů (zhruba 550 milionů korun) s vyhlídkou na špičkové potomky.


War Emblem se však v přítomnosti klisen k ničemu nemá a veškerá snaha stájového personálu je marná. Nepomohly ani "koňské dávky" viagry. "Zkusili jsme úplně všechno," posteskl si ředitel hřebčína Nobuo Cunoda v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Dali jsme mu viagru, ale nezabralo to. Píchali jsme mu mužské hormony. Byl jsem v Sapporu ve vykřičené čtvrti a nakoupil za 300.000 jenů kopu speciálních prostředků pro jeho povzbuzení, ale nic," říká rezignovaně.


Impotencí podle Cunody devítiletý hřebec netrpí. "Je hrozně vybíravý, co se týče partnerek. Je to spíš lidská bytost než zvíře. A hlavně je to podivín. Dali jsme ho dohromady se stovkami klisen, ale sblížil se jen s několika," uvedl nešťastný šéf hřebčína. "Normální plemenný kůň skočí na každou klisnu, kterou uvidí, ale on ne. Prostě nemá rád sex, což je divné," konstatoval Cunoda.


War Emblem útočil v roce 2002 v USA na Trojkorunu, kterou předtím nezískal žádný kůň 24 let. V posledním, třetím dostihu však neuspěl a nevydělal svým majitelům mimořádnou prémii pět milionů dolarů, tehdy v přepočtu přes 160 milionů korun. Během své kariéry vyběhal na cenách téměř 3,5 milionu dolarů.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč