Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Opilý Northug zavinil nehodu a utekl. Trest mu kvůli závodům odložili

Sport

  13:17
OSLO - Slavný norský běžec na lyžích Petter Northug si odpyká trest za květnovou autonehodu pod vlivem alkoholu až po sezoně. Nepřijde tak o světový šampionát za dva týdny ve Falunu. Northug byl v říjnu odsouzen k 50 dnům vězení. Nyní dvojnásobný olympijský vítěz i devítinásobný mistr světa získal také jistotu, že si trest odpyká doma.

Norský běžec na lyžích Petter Northug foto: Reuters

ČTĚTE TAKÉ

Opilý Northug loni na jaře havaroval s vozem Audi A7 a opustil místo nehody, při které byl zraněn jeho spolucestující. Policejní vyšetřování ukázalo, že devětadvacetiletý lyžař měl v těle 1,65 promile alkoholu. Musel proto počítat s nepodmíněným trestem. Northug zpočátku tvrdil, že vůz neřídil, ale později se přiznal.

Norský běžec na lyžích Petter Northug
Norský běžec na lyžích Petter Northug
Norský běžec na lyžích Petter Northug
Norský běžec na lyžích Petter Northug

Dvojnásobný vítěz Světového poháru požádal, aby si trest odpykal až po sezoně, a podle jeho manažera Soruma Langase mu bylo vyhověno. Během domácího vězení v Trondheimu bude muset nosit na noze elektronický náramek, aby mohl být monitorován. Už dříve dostal i pokutu v přepočtu přes 600 tisíc korun.

Do vězení měl Northug původně nastoupit právě v době mistrovství světa ve Falunu, tedy okolo 18. února. Nyní se podle norských médií připravuje ve Švýcarsku.

Autor: