Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný pár Agassi-Grafová se v Praze zdrží jen pár hodin

Sport

  13:50
PRAHA - Několikahodinovou rychlovkou bude návštěva slavného manželského tenisového páru Andre Agassi a Steffi Grafová v Praze. Držitelé dohromady 30 grandslamových titulů ve dvouhře přiletí do české metropole v úterý 7. června dopoledne, od 18:00 se v O2 aréně představí jako hlavní hvězdy exhibice Advantage Tennis IV. na kurtu a poté se hned vrátí za dětmi do Německa.

André Agassi a Steffi Grafová. foto: Reprofoto

"Jediným přáním Agassiho s Grafovou bylo, aby se akce zvládla během dne, protože jsou v Evropě a v Německu s rodinou jen jeden týden z roku. Mají tam děti a své aktivity," řekla manažerka projektu Petra Píchalová-Langrová, proč se Američan s Němkou nezdrží déle a neprohlédnou si Prahu.

"Nabízeli jsme jim to, ale hned se vrací do Mannheimu, kam je dopravíme malým letadlem," vysvětlila. Osminásobný grandslamový vítěz Agassi se v Praze utká ve dvouhře s bývalou světovou pětkou Jiřím Novákem. Exhibice začne smíšenou čtyřhrou Jany Novotné s lednovým vítězem juniorky na Australian Open Jiřím Veselým proti Haně Mandlíkové s Robertem Rumlerem.

Na závěr nastoupí Novák s Novotnou proti Agassimu s Grafovou. "Tahle exhibice je pro nás výjimečná tím, že Andre se Steffi jsou úspěšným manželským párem a takových ve světě sportu moc není. A od předchozích akcí je to odlišné tím, že poprvé pouštíme do exhibice ženy," řekla Píchalová-Langrová.

Zájem o Grafovou s Agassim je stejně velký jako o předchozí exhibice, v kterých se v Praze ukázali Pete Sampras nebo Stefan Edberg a loni v Ostravě Ivan Lendl. "Poptávka je velká, spodní sektor je vyprodaný," řekla Píchalová-Langrová a mluvčí akce Karel Tejkal doplnil, že na horní ochoz zbývá už jen asi 2500 lístků.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...