Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hvězdný poker v Praze: Nadal změří síly s Ronaldem

Sport

  17:37
Tenisová jednička vyzve fotbalovou legendu. Rafael Nadal prozradil, s kým se 12. prosince utká při své živé premiéře v pokeru. Bude to Brazilec Ronaldo, jeden z nejslavnějších fotbalistů historie. Kromě něj přijedou na turnaj i další hvězdy: fotbalista Andrej Ševčenko nebo lyžař Alberto Tomba.

Rafael Nadal vyhrál tenisový turnaj v Indian Wells . foto: Reuters

Pražský pokerový "dýchánek" nabírá na stále větším lesku.

Ten mu zaručuje už jeho hlavní hvězda: Rafael Nadal, nejlepší tenista současnosti, který prožil letos parádní comeback po dlouhodobém zranění kolen. Právě při jeho léčbě ale začal hrát poker, v němž se 12. prosince při charitativním turnaji v rámci European Poker Tour poprvé ukáže širší veřejnosti.

Kromě něj slibovali pořadatelé i další hvězdy: a nyní už jejich jména známe. V souboji o charitativní prize money sto tisíc eur se představí i dva bývalí vynikající fotbaloví útočníci Ronaldo a Andrej Ševčenko, lyžařský fenomén Alberto Tomba nebo profesionální pokerový hráč Daniel Negreanu. Přijede i trojnásobná olympijská medailistka v pozemním hokeji Fatima Moreira de Melo.

"Ronaldo byl pro mě vždycky hrdina a já se těším na naše střetnutí u pokerového stolu," řekl Nadal. "Na pokeru je skvělé, že pro nás představuje společné místo pro soupeření, a navíc strategie v pokeru i sportu mají hodně společného. Proto bude zajímavé sledovat, jak Ronaldo dokáže využít své zkušenosti z fotbalu na pokerovém plátně."

Ani Ronaldo ale není v pokeru žádný "žabař". Naživo už se ukázal na turnajích v rámci Brazil Series of Poker v Brazílii a EPT v Barceloně v srpnu tohoto roku. "V Praze to bude skvělý turnaj a jedna z mála příležitostí, kdy se v jednom herním poli můžu postavit Rafovi i jiným sportovcům. My všichni jsme profesionálové ve sportu, ale každý v úplně jiném odvětví. Poker je pro nás místem, kde si budeme všichni rovni."

A ani jeden určitě nebude chtít prohrát.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...