130 let
I Sung-hun uprostřed se svými kolegy z reprezentace.

I Sung-hun uprostřed se svými kolegy z reprezentace. | foto: Reprofoto

Hvězdný rychlobruslař I Sung-hun opakově bil své mladší kolegy. A přišel trest od svazu

Sport
  •   16:48
SOUL - Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlobruslení I Sung-hun dostal od Korejské bruslařské unie (KSU) roční zákaz činnosti za fyzické napadání týmových kolegů. Jednatřicetiletý specialista na delší tratě vinu popírá, proti distanci se může odvolat k národnímu olympijskému výboru.

Představitelé bruslařské federace dnes oznámili trest s odůvodněním, že mají dostatek důkazů od očitých svědků, že I Sung-hun napadl při několika příležitostech dva mladší kolegy. 

Hvězdný rychlobruslař byl poprvé obviněn loni v květnu poté, co činnost KSU prošetřovalo ministerstvo sportu. I Sung-hun podle něj bil dva kolegy v týmovém hotelu a restauraci během mezinárodních soutěží v letech 2011, 2013 a 2016-

I Sung-hun se proslavil na olympijských hrách ve Vancouveru 2010, kde po chybě nizozemského favorita Svena Kramera, jenž přejel do špatné dráhy, získal zlato na 10 000 metrů. 

Druhou zlatou medaili vyhrál loni na domácích hrách v Pchjongčchangu při premiéře závodu s hromadným startem. Vedle toho má rodák ze Soulu ve sbírce tři olympijská stříbra, čtyři medaile včetně jedné zlaté z MS na jednotlivých tratích a čtyři cenné kovy z MS v shorttracku.

Autor: ČTK