Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hvězdu Trainspottingu 2 a bývalého profesionálního boxera zastřelili na ulici v Edinburghu

Sport

  12:00
edinburgh - Ve filmovém trháku Trainspotting 2, který byl natočen v roce 2017, si zahrál po boku Ewana McGregora jednoho z padouchů. Bývalý profesionální boxer Bradley Welsh však už svou filmografii nerozšíří. Dvaačtyřicetiletý Skot byl ve středu zastřelen v Edinburghu, kde celý život bydlel.

bývalý profesionální boxer a hvězda Trainspottingu Bradley Welsh foto: Reuters

Edinburská policie ve středu v osm hodin večer oznámila, že příčinou Welshova úmrtí bylo vykrvácení po střelbě na tamní Chester Street. 

Tam ho našel náhodný kolemjdoucí, který okamžitě zavolal záchranáře a policii, herce už však nebylo možné zachránit. Policie už potvrdila, že jeho případ je vyšetřován jako vražda.

Zároveň bude hlídat okolí a konkrétně i ulici, ve které byl Bradley okolo osmé hodiny večerní zastřelen. Strážníci doporučili lidem v okolí nevycházet z domu a po vrahovi intenzivně pátrají. 

Skotská policie uzavírá prostor v Edinburghu, kde byl Bradley Welsh zastřelen.
Skotská policie (ilustrační foto).

„Zlomilo mi to srdce. Sbohem, můj úžasný a milovaný příteli. Díky, že jsi mě učinil lepším člověkem a pomohl mi vidět svět vlídnějšíma a moudřejšíma očima,“ řekl BBC jeho jmenovec a kamarád a autor knižní předlohy původního Trainspottingu, spisovatel Irvine Welsh.

Welsh dříve patřil mezi úspěšné boxery. Dostal se dokonce až mezi profesionály, kde měl výbornou bilanci 7:1. V současnosti vlastnil v Edinburghu boxerský klub.

Vedle toho, že profesionálně boxoval, si před dvěma lety vyzkoušel herectví. V populárním pokračování Trainspottingu hrál gangstera jménem Doyle.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...