130 let

Unavený John Isner | foto: ČTK

Doporučujeme

Isnerova wimbledonská pohádka končí, na další zápas mu nezbyly síly

Sport
  •   14:46aktualizováno  17:00
LONDÝN - Jméno nejvýraznějšího amerického tenisty posledních dnů skloňoval celý svět. Na slavném grandslamovém turnaji spolu se svým soupeřem Nicolasem Mahutem přepsal "nekonečným" zápasem mnoho historických milníku sportu gentlemanů. Záhy však pouť Johna Isnera Wimbledonem skončila...

Světové devatenáctce vzdoroval Nicolas Mahut, až 148. muž žebříčku, téměř jedenáct hracích hodin rozložených do tří dnů, z nichž výrazná část připadla rozhodujícímu pátému setu. Ukazatel skóre se v něm zastavil na neuvěřitelném čísle 70:68 pro 206 centimetrů a 112 kilo těžkého rodáka ze Severní Karolíny.

Čtěte také

John Isner tehdy oslavoval své legendární vítězství jako celkový triumf. Navzdory skutečnosti, že šlo jen o první kolo s že má hned druhý den nastoupit do dalšího měření sil...

Neuplynulo ani 24 hodin a ostře sledovaný reprezentant USA po fascinující podívané v následném utkání zcela vyhořel. Nizozemský tenista De Bakker totiž pro velké příběhy pochopení příliš neměl a zcela vyčerpaného hrdinu prvního kola Wimbledonu z kurtu bez lítosti smetl.

Během úvodního setu se nad londýnskou trávou prolétl kanár, v tom druhém se výsledek zastavil na poměru 6:3 a v závěrečném třetím dokonal jednadvacetiletý Evropan svůj postup pavoukem turnaje do dalších bojů třetím vítězným setem 6:2.

Unavenému Isnerovi selhaly i jistoty, na nichž postavil svůj předchozí úspěch: Ve čtvrtek zaznamenal rekord v počtu es, nasázel jich celkem 112, zatímco dnes se nezmohl ani na jediné... Diváci se tentokrát tenisového maratonu nedočkali, duel trval pouhých 74 minut.

Výsledky Wimbledonu

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
De Bakker (Niz.) - Isner (23-USA) 6:0, 6:3, 6:2.
Esa: 11-0
Dvojchyby: 1-2
Nevynucené chyby: 5-32
První (druhý) servis: 92% (56%) - 45% (50%)

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:

Clijstersová (8-Belg.) - Kirilenková (27-Rus.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová, Záhlavové-Strýcová (12-ČR) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:3, 6:3.


Autor: Vojtěch Lhota