Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Do Česka jsme přijely vyhrát, hlásají Italky před Fed Cupem

Roland Garros

  19:00
OSTRAVA - Hájit pozici světových fedcupových jedniček budou italské tenistky v semifinále proti českému týmu. Výběr kapitána Corrada Barazzuttiho si věří, i když se v Ostravě bude hrát na rychlém povrchu. Šance považují hosté za vyrovnané.

Zleva Roberta Vinciová, Flavia Pennettaová, nehrající kapitán Corrado Barazzutti, Francesca Schiavoneová a Sara Erraniová vystoupili 19. dubna v Ostravě na tiskové konferenci italských tenistek před semifinálovým utkáním Fed Cupu s ČR foto: ČTK

"Přijeli jsme sem zkusit vyhrát. Mám nejlepší tým italské historie, jsme stále první na světě a šance jsou padesát na padesát," řekl Barazzutti na tiskové konferenci před víkendovým utkáním. Doufá, že má větší šanci uspět než v únoru, kdy v Ostravě vedl tenisty v 1. kole Davisova poháru a na český tým jeho hráči nestačili.

Ve Fed Cupu je ale situace jiná. Italky vyhrály soutěž v letech 2006, 2009 a 2010 a jsou počtvrté za sebou v semifinále. "Vidíte, jsme pořád první v žebříčku," ukázal Barazzutti na pořadí Fed Cupu.

Italky mají vyrovnané kvarteto, všechny hráčky jsou do třicítky světového žebříčku dvouhry. A tak Barazzuttiho nemusí mrzet, že je z formy dvanáctka Francesca Schiavoneová, protože se daří Saře Erraniové (19.), vítězce turnaje v Barceloně. Roberta Vinciovou je devatenáctá a Flavia Pennettaová čtyřiadvacátá. "Jsou skvělé a to je základ úspěchu. Vyhrávají ve Fed Cupu i na turnajích," řekl kapitán.

ČTĚTE TAKÉ

"Bude to náročné utkání a jako vždy musíme podat co nejlepší výkon, hrát náš nejlepší tenis, protože chceme do dalšího finále," uvedla Pennettaová, která jako poslední předloni v Římě dokázala ve Fed Cupu zdolat Petru Kvitovou. "Ale to bylo na antuce," řekla Pennettaová. "Kvitová se od té doby výrazně zlepšila, má výborný servis, nebezpečnou levačku a na rychlém povrchu bude silná."

České hráčky na italské antukářky zvolily rychlý halový povrch. "Měla by to být naše zbraň," řekla v týdnu Kvitová. Italky se tvářily, že jim povrch problémy nedělá. "Kurt je rychlý, ale líbí se nám," tvrdila Vinciová. "Máme čas si na něj zvyknout," dodala Erraniová. Zatímco na české straně je prakticky jasné, že do dvouher nastoupí světová trojka Kvitová a Lucie Šafářová (23.), Italky mohou se sestavou šachovat.

Zleva Roberta Vinciová a Flavia Pennettaová

Barazzutti už hráčkám nominaci na sobotu oznámil, ale jinak sestavu tají. "Počkejte si na los, už jenom dvacet hodin," usmál se. Pennettaová tvrdila, že neví, kdo bude hrát. "Mám kolem sebe čtyři kapitánky," uvedl Barazzutti a jakoby se nadechoval, že taktický plán prozradí. Jeho svěřenkyně ho rychle utišovaly hlasitým: "Šssst!" Je otázkou, jestli nastoupí Schiavoneová. Předloňská vítězka a loňská finalistka Roland Garros neprožívá dobré období. Z posledních deseti zápasů vyhrála jen tři. "Tenis je nahoru dolů a statistiku vidíte. Ano, jsem dole," špitla. "Ale uvidíme, ve Fed Cupu jsou důležité tři body a jestli dostanu šanci, budu bojovat," řekla.

České tenistky se dnes soustředily na trénink. Ve středu večer oslavily narozeniny všech hráček a na dortu měly společný věk - 98 let. "Slavily jsme s živou hudbou, dárky i dortem. Protože nám jednotlivé narozeniny moc nevycházejí na dobu, kdy se hraje Fed cup, slavilo se centrálně," uvedly na Facebooku.

V pátek v poledne bude rozlosováno pořadí zápasů. Sobotní dvouhry začínají ve 12:00, v neděli se začne o hodinu dříve.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...