130 let
Giancarlo Fisichella.

Giancarlo Fisichella. | foto: ČTK

Italský veterán Fisichella Massu nenahradí, ve hře je Kubica

Sport
  •   14:46
MONZA - Giancarlo Fisichella pojede příští týden Velkou cenu Itálie v barvách svého týmu Force India. Stáj dnes ukončila spekulace o tom, že by italský pilot mohl v Monze závodit v rudém monopostu Ferrari místo krajana Luky Badoera, jemuž se jako náhradníkovi za zraněného Brazilce Felipeho Massu vůbec nedaří.

Odstoupení stáje BMW po letošní sezoně možná otevře dveře do Ferrari Polákovi Robertu Kubicovi, který by podle spekulací mohl jet místo Badoera už nyní v Itálii.

Dlouholetému testovacímu jezdci Ferrari Badoerovi se vůbec nedaří a v uplynulých dvou závodech byl nejlépe čtrnáctý. Proto italská stáj shání pro domácí závod náhradu a Kubica by byl vhodný kandidát, neboť v Monze byl třetí loni i v roce 2006. Jeho eventuální přestup do Ferrari bude ale také záležet na tom, zda Massa bude v týmu jezdit i za rok. Náhradníka za Badoera chtějí u Ferrari oznámit ve středu, nejpozději ve čtvrtek.

Massa v neděli přijel do Miami, aby podstoupil kompletní lékařské vyšetření hlavy, kterou mu vážně zranila pružina z vozu Brawn GP krajana Rubense Barrichella při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Lékaři mu dali zelenou. Massa už je prý natolik v pořádku, že může pomalu začít s fyzickou zátěží. Do mistrovství světa by se mohl vrátit 18. října při domácí Grand Prix v Brazílii.

"Jsem moc rád, že ty testy takhle dopadly," uvedl Massa, který se ještě v příštích dnech podrobí drobnějšímu chirurgickému zákroku. "Pak začnu trénovat, aby se dostal do formy," prohlásil. Návrat nechce uspěchat. "Nejdřív chci udělat první kroky, připravit se fyzicky, což bude náročné. Uvidíme," dodal.

Fisichella se v neděli blýskl nečekaným druhým místem v belgickém Spa za Finem Kimim Räikkönenem z Ferrari. I proto ho chce šéf stáje Force India Vijay Mallya udržet.

Autor: ČTK