Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ivan Lendl se vrací na profesionální okruh, bude hrát veteránskou ligu

Roland Garros

  16:42
PAŘÍŽ - Ivanu Lendlovi se návrat na tenisové kurty zřejmě zalíbil. Bývalý první hráč světa letos začal hrát před diváky poprvé po 16 letech, představil se na dvou exhibicích a dnes vedení ATP Champions Tour oznámilo, že bude hrát v říjnu v Paříži poprvé turnaj veteránů.

Ivan Lendl. foto: ČTK

Na turnaji nazvaném Jean Luc Lagardere Trophy se padesátiletý Lendl objeví od 1. do 3. října. Na francouzskou metropoli má ostravský rodák krásné vzpomínky, neboť na antukovém Roland Garros získal tři z celkem osmi grandslamových titulů. Mimo jiné se Lendl na turnaji veteránů v Paříži potká s bouřlivákem Johnem McEnroem.

ÚVOD ZÁPASU MEZI LENDLEM A WILANDEREM:

Američana na French Open porazil ve finále v roce 1984 a získal svůj první grandslamový triumf. "Už se na setkání na kurtu těším. Sehráli jsme spolu pár skvělých bitev. Už jsme se ale dlouho s raketou v ruce nepotkali, asi tak patnáct let, takže si musíme o hodně věcech promluvit, na dvorci i mimo něj," citovala McEnroa webová stránka ATP Champions Tour.

V Paříži se představí také někdejší domácí hvězda Yannick Noah a Švéd Mats Wilander, oba vítězové French Open. Lendl od skončení kariéry v roce 1994 nehrál tenis kvůli bolestem zad. Letos se na kurty vrátil. Raketu vzal do ruky na dubnové exhibici s Wilanderem v Atlantic City a začátkem června sehrál exhibici s Jiřím Novákem v Prostějově. V listopadu jej čeká duel se Švédem Björnem Borgem v Ostravě.

Autor: