Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ivanovičová vyhrála French open

Sport

  20:22
PAŘÍŽ - Srbská tenistka Ana Ivanovičová se stala vítězkou letošního Roland Garros. Ve finále na pařížské antuce dnes porazila 6:4 a 6:3 Rusku Dinaru Safinovou a získala první grandslamový titul v kariéře. Navíc se v příštím vydání světového žebříčku objeví poprvé v životě na pozici jedničky.

Ivanovičová je po právu jedničkou. foto: ČTK

Po porážkách na loňském Roland Garros i na letošním Australian Open tak Ivanovičová napotřetí uspěla v grandslamovém finále a završila úspěšný turnaj, v němž si už po semifinále zajistila post světové jedničky. "Je to úžasné, ani ještě plně nechápu, co jsem dokázala," řekla po utkání tenistka, které trofej za vítězství předávala i vítězka posledních tří ročníků Roland Garros a nedávná světová jednička Justine Heninová.

Její nástupkyně si pochvalovala, že toto finále zvládla výrazně lépe než loňské, kdy proti Belgičance Heninové uhrála jen tři gamy. "Byl to oboustranně nervózní zápas, ale jsem ráda, že jsem se na konci držela lépe," uvedla v rozhovoru na kurtu.

Výsledek:

Dvouhra - finále:

Ivanovičová (2-Srb.) - Safinová (13-Rus.) 6:4, 6:3.

Statistika:

Esa: 0:2. Dvojchyby: 1:5. Nevynucené chyby: 22:28. Vítězné míče: 41:37. Využité brejkboly: 5 z 9/2 z 5. Celkem získané míče: 78:64. Čas utkání: 1:38 h.

Autor: