Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jágr a Lang zářili v NHL

Sport

  11:11
NEW YORK - New York Rangers mají důvod k oslavám, po dvou porážkách v řadě porazili Washington 3:1. K vítězství tým dovedli čeští hokejisté v čele s Jaromírem Jágrem, který přihrál na všechny tři branky svého týmu. Mezi střelce se zapsali i jeho krajané Martin Straka a Michal Rozsíval. Skvělý výkon podal i Robert Lang, který dovedl Chicago k výhře nad Detroitem.

Jaromír Jágr foto: ČTK

Pětatřicetiletý Jágr se díky třem asistencím dostal v historických tabulkách NHL na jedenácté místo před Paula Coffeyho. Bodový účet kladenského rodáka má nyní hodnotu 1533 a 46 bodů mu chybí k dostižení dalšího legendárního obránce Raymonda Bourquea, jenž uzavírá elitní desítku.

Lang dovedl Chicago k výhře
Detroit podruhé během necelého týdne podlehl hokejistům Chicaga. A opět měl na jejich porážce hlavní podíl bývalý hráč Red Wings Robert Lang, který nejdříve asistoval u vyrovnávací branky a v 50. minutě dokonal obrat svého týmu z 0:2 na konečných 3:2. Za tento výkon byl stejně jako Jágr vyhlášen první hvězdou utkání.

Hráči Detroitu stejně jako v úvodním vzájemném zápase v Chicagu nedokázali udržet dvougólové vedení, které si vypracovali v průběhu první třetiny. "Hráli jsme dobře úvodních 15 minut. Pak jsme přestali hrát," hodnotil zápas střelec prvního gólu Henrik Zetterberg.

Statisticky nejvydařenější zápas v kariéře NHL odehrál jednadvacetiletý český útočník David Krejčí. Dvěma asistencemi se podílel na výhře Bostonu, který uspěl v divoké přestřelce 8:6 na ledě Los Angeles. Jednu z jeho nahrávek gólově zužitkoval hrdina utkání Phil Kessel, který zaznamenal svůj první hattrick v NHL. Krejčí vedle dvou asistencí zaznamenal i tři plusové
body za účast na ledě při vstřeleném gólu svého týmu.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!