Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jágr hrál jako Jordan

Sport

  9:41
NEW YORK - Český útočník Jaromír Jágr se stal opět klíčovým mužem New York Rangers. Jezdci porazili po nájezdech Buffalo 3:2 a hokejová hvězda byla u všech gólů domácích.

Jágr, New York, Rangers foto: Don HeupelAFP

V základní hrací době vstřelil Jágr dvacátý gól sezony a připsal si asistenci, která ho posunula do čela kanadského bodování zámořské soutěže. Martin Straka s Markem Malíkem si v utkání připsali po finální přihrávce.

Brankář Rangers Kevin Weekes po zápase přirovnal českou hvězdu k basketbalovým kouzelníkům LeBronu Jamesovi či Michaelu Jordanovi. "Má podobný vliv na hru, jako měl Michael nebo nyní LeBron. Když máte takového hráče, jste pořád ve hře," připomněl Weekes skutečnost, že newyorský celek v utkání dvakrát prohrával.

Samotný Jágr, který si jen ve čtyřech z dosavadních 24 zápasů Rangers nepřipsal bod, si srovnání s basketbalovými hvězdami vážil. "Vždycky je pěkné, když to o vás někdo řekne. Ale basketbal je lehčí než hokej," řekl Jágr. "Být mladší, tak mě to rozhodí. Teď vím, že nemůžu mít smůlu pořád, takže jsem věděl, že dám gól," dodal český útočník.

Carolina letos s Ottawou ještě neprohrála, ale ve třetím vzájemném střetnutí celků vedoucích svoje divize se všechno změnilo a Senators zvítězili 5:3. Dominik Hašek sice pustil tři branky, ale vedle toho kryl 27 střel a připsal si na své konto již jedenácté vítězství.

Celkem pět českých hokejistů viděl v Montrealu v akci reprezentační trenér Alois Hadamczik. Canadiens porazili Atlantu 3:2 po samostatných nájezdech, bodově se prosadil Radek Bonk, který nahrával na první branku domácích.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...