130 let

Jaromír Jágr se raduje z gólu se svými spoluhráči. | foto: FRANK FRANKLIN, ČTK

Jágr může plně trénovat

Sport
  •   8:12
NEW YORK - Hokejisté New Yorku Rangers zřejmě zahájí sezonu se svou největší hvězdou Jaromírem Jágrem. Lékaři českému útočníkovi v pondělí poprvé po pěti měsících od operace levého ramene povolili trénink. Kouč Tom Renney nevyloučil, že budoucího kapitána týmu nasadí ještě v přípravném utkání před říjnovým startem NHL.

"Dostali jsme od lékařů velmi dobrou zprávu. Jágr se může plně zapojit do tréninku a absolvovat vše, co s tím souvisí," řekl novinářům Renney, jenž se navzdory porážce s městským rivalem Islanders 2:5 usmíval. Zprávy z minulého týdne totiž naznačovaly, že čtyřiatřicetiletý Jágr nebude moci absolvovat ani jeden přípravný zápas a nebude k dispozici ani pro úvodní utkání sezony 5. října proti svému bývalému týmu z Washingtonu.

"Rád bych ho viděl ještě v přípravě. Bude s námi pár dní trénovat a uvidíme, jak se to vyvine. Ale každopádně bude moci naplno trénovat a dál už je to na mně," dodal v pondělí Renney.

Sám Jágr v minulých dnech novinářům řekl, že je připraven hrát, nicméně lékařský tým mu dosud z preventivních důvodů účast v přípravných zápasech plných fyzických střetů nedoporučoval. Druhý nejproduktivnější hokejista minulé sezony NHL se podrobil operaci ramene 8. května, devět dní po vyřazení Rangers z play off.