Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Jágr zajistil výhru nad Bostonem

Sport

  8:20
NEW YORK - Český hokejista Jaromír Jágr je ve výborné formě. V nedělním programu zámořské NHL si jeho New York Rangers poradili s Bostonem 3:2.

Jaromír Jágr foto: ČTK

Český útočník vstřelil branku a na další dvě přihrál. Jednou se v dresu Rangers trefil i mladík Petr Průcha. Obránce Bostonu Jiří Šlégr zaznamenal gólovou asistenci. Trefa na 2:1 posunula Jágra v historické tabulce střelců na úroveň osmnáctého Johna Bucyka, oba mají na kontě 556 gólů.

"Vždy jsem měl více asistencí než gólů. Jenom tento rok vypadám jako střelec," řekl novinářům Jágr, který v sezoně skóroval již podevatenácté. Sebevědomí a obětování se pro tým doložil Jágr v závěrečných sekundách, kdy Bostonu znemožnil hrát power play. Jágr zajel s pukem do útočné třetiny a držel jej u mantinelu, takže Boston neměl vůbec šanci odvolat brankáře.

"Samozřejmě, je to neuvěřitelný hráč. Na jeho hře se mi nejvíce líbí, že v zápase bývá první při napadání a naopak to ještě stíhá zpátky. Dneska byl skvělý," pochvaloval si Jágrovu formu i kouč "Jezdců" Tom Renney.

Obhájce prvenství ve Stanleyově poháru Tampa Bay se po tápání z úvodu listopadu opět pomalu rozjíždí. Série šesti proher za sebou se zdá být zapomenuta, v Carolině zvítězily "Blesky" 5:2 a byla to pro ně třetí výhra ve čtvrtém zápase. 

Český obránce Caroliny František Kaberle si v zápase připsal jubilejní stou asistenci v zámořské soutěži. Václav Prospal rovněž jeden gól připravil a podařilo se mu bodovat už ve
třináctém zápase za sebou. Hokejisté Phoenixu porazili 5:1 Columbus a prodloužili jeho
sérii proher na pět. Kouč "Kojotů" Wayne Gretzky mohl být spokojen nejen s výhrou, ale i s návratem Petra Nedvěda. Po téměř měsíční pauze zaviněné zraněním lokte naskočil český útočník do sestavy, odehrál 900. utkání v NHL a připsal si v něm jednu
asistenci.

Hvězdou zápasu byl ale slovenský útočník Ladislav Nagy, který vstřelil branku a na další dvě nahrál. "Cítím se opravdu dobře. Chodím na přesilovky a mám hodně prostoru na ledě. V těchto výkonech musím pokračovat i v dalších utkáních," řekl Nagy.

Phoenix v posledních čtyřech utkáních třikrát zvítězil a Gretzky si po neslavném začátku trenérského angažmá konečně užívá úspěchů s větší pravidelností. "S výjimkou jednoho, možná dvou zápasů jsme během 23 utkání hráli dobře. Musíme být pokorní a dobře bránit. Pak se nám bude dařit jako dnes" prohlásil kanadský kouč.

Finský blesk Teemu Sellänne odehrál proti Vancouveru stejně jako Nedvěd 900. zápas v NHL, ale na rozdíl od českého hokejisty moc radosti při jubileu nezažil. Jeho Anaheim podlehl Canucks na domácím ledě 2:3 a k lepšímu výsledku nepomohla ani asistence Petra Sýkory na druhou branku Mighty Ducks.

Výsledky nedělních zápasů NHL: 
Anaheim - Vancouver 2:3
Carolina - Tampa Bay 2:5
New York Rangers - Boston 3:2
Phoenix - Columbus 5:1
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!