Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágrův gól Rangers nezachránil

Sport

  7:44
NEW YORK - Dvanáctý gól sezony si proti Montrealu připsal útočník New Yorku Rangers Jaromír Jágr. Ani jeho trefa ale nezabránila prohře Jezdců 1:4. V dresu kanadského celku si jednu asistenci připsal Jan Bulis.

Martin Straka a Jaromír Jágr foto: ČTK

Canadiens dnešní výhrou oplatili Jezdcům sobotní porážku 2:5 z Montrealu a udrželi neporazitelnost v základní hrací době na ledě soupeře.

Jágr prodloužil sérii utkání, v kterých bodoval, na deset. Svým 549. gólem se navíc dotáhl v historické střelecké tabulce ligy na devatenáctého Rona Francise.

Dvě třetiny drželi oba brankáři čistá konta, v poslední části zato padlo hned pět gólů. Montreal se vítězstvím posunul do čela Severovýchodní divize. "Myslím, že jsme hráli dobře a především trpělivě. Zlepšovali jsme se a v třetí třetině jsme využili naše šance," řekl novinářům montrealský kouč Claude Julien.

Rangers nezopakovali sobotní výkon, kdy přehráli Canadiens 5:2. Po Jágrově gólu inkasovali domácí v oslabení a i další dvě branky padly po individuálních chybách. "Snažili jsme se, ale nehráli jsme tak, jak bychom měli. Vyrovnáme, a pak několika jednoduchými chybami pomůžeme soupeři do vedení," prohlásil švédský gólman Jezdců Henrik Lundqvist. Canadiens vyhráli nad Rangers na jejich ledě už pošesté za sebou.

Uspěl také další kanadský tým, který se v pondělním programu NHL představil. Hokejisté Toronta se po sobotním osmigólovém debaklu s Ottawou probrali a zvítězili nad Floridou 2:1. Přitom začátek zápasu takovému výsledku nenasvědčoval, už v 26. vteřině skóroval útočník Floridy Gary Roberts.

Torontu se však podařilo brzy vyrovnat a v deset minut před koncem rozhodl o vítězství Maple Leafs ukrajinský útočník Alexej Ponikarovskij. Domácí kouč Pat Quinn po utkání uvedl, že jeho celek byl nervózní. "Upřímně řečeno, vypadali jsme ustrašeně a báli jsme se prohry. Hráli jsme příliš zataženě, ale je to krok ke zlepšení," prohlásil trenér Toronta.

Zvláštní zápas prožil jediný střelec Floridy. Útočník Roberts sice skóroval, ale jinak se mu proti bývalým spoluhráčům nehrálo dobře. "Je těžké hrát proti kamarádům, s kterými jsem toho tolik prožil. Jsem rád, že už je konec, ale nejsem rád, že jsme prohráli," řekl devětatřicetiletý hráč, který dres Toronta oblékal čtyři roky.

New York Rangers - Montreal 1:4 (0:0, 0:0, 1:4)
Branky: 50. Jágr (Straka) - 41. Koivu, 51. Begin, 57. Kovaljov, 60. Sundström (Bulis). Střely na branku: 24:31. Diváci: 17.697.
 
Toronto - Florida 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky: 6. Tucker, 50. Ponikarovskij - 1. Roberts. Střely na branku: 24:32. Diváci: 19.143.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...