Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jágrův start na olympiádě ohrožen není, měl jen střevní potíže

Sport

  19:48
OMSK/PRAHA - Start hokejového útočníka Jaromíra Jágra na olympijských hrách ve Vancouveru ohrožen není. Česká hvězda Omsku nedohrála páteční zápas Kontinentální ligy na ledě Kazaně kvůli střevním potížím.

Jaromír Jágr a Vladimír Růžička byli na tréninku v dobré náladě. foto:  Viktor Chlad, Lidové noviny

Jágr se podle informací deníku Sport cítil oslaben, a proto z duelu odstoupil už po první třetině. "Měl jsem jen lehkou střevní virózu a trochu mě bolela noha. V neděli bych měl nejspíš znovu hrát," řekl listu sedmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana. Podle deníku Sovětskij sport měla být důvodem Jágrova odstoupení poraněná třísla, informace ruského listu se však ukázaly jako mylné.

K nejistotě kolem Jágra přispělo i mlčení zástupců Omsku, kteří zdravotní stav své opory nekomentovali. Trenér Igor Nikitin po utkání pouze uvedl, že slavný útočník odstoupil kvůli zdravotním problémům. "Jak je to vážné, ale nevím," řekl Nikitin.

Jágr by měl nastoupit v neděli v posledním zápase před olympijskou přestávkou v Togliatti a v pondělí přiletí do Prahy. Ve čtvrtek pak s evropskou částí reprezentace odletí do Vancouveru.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...