Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jan Železný: Chtělo by to nové koště

Sport

  13:42
PRAHA - Kandidovat na post předsedy ČOV podobně jako před čtyřmi lety? To slavný oštěpař Jan Železný rozhodně nehodlá." Na Dukle mám dost práce, která mě baví," říká kouč, který vedle tří oštěpařů začal připravovat i bývalou juniorskou mistryni světa Jarmilu Klimešovou.

Železný na Zlaté tretře. foto: ČTK

A jaký má trojnásobný olympijský vítěz a člen MOV názor na čtvrtou kandidaturu Milana Jiráska? "V tom, že existují funkce, kde se dá opakovaně získávat předsednický post, vidím docela problém. Třeba v MOV, kde byl pan Samaranch předsedou dvacet let, už se to změnilo a můžete kandidovat maximálně dvakrát," říká. 

Milanu Jiráskovi je dvaasedmdesát, ale podle Železného nejde o věk. "Někdo je starej ve čtyřiceti, a někdo není v sedmdesáti. Neříkám, že by Milan byl špatný kandidát – kdysi jsme spolu bojovali, ale zášť necítím. Jednou už ale řekl, že kandidovat nebude. Je to jeho věc, nicméně není dobré, když mohou být voleni předsedové něčeho donekonečna. Chtělo by to nové koště, v České republice máme spoustu schopných lidí. Nevidím důvod, proč bychom měli jednoho šéfa volit pořád, až do smrti. To už tady bylo," myslí si Železný.

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč