Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Jarošík se vrací do Ruska

Sport

  17:38
MOSKVA/GLASGOW - Jiří Jarošík končí v Celtiku Glasgow a vrací se do ruské ligy. Český fotbalový záložník podepsal dvouletý kontrakt s klubem Křídla sovětů Samara a do přípravy v novém působišti se zapojí za dva týdny.

Český fotbalista Jiří Jarošík (na archivním snímku z 13. září 2006) přestoupil ze Celtiku Glasgow do ruské Samary, kde se domluvil na dvouletém kontraktu. foto: ČTK

Jarošík se vrací do dobře známé soutěže. V roce 2003 v ní získal titul s CSKA Moskva, kde působil do roku 2005. Třicetiletý bývalý reprezentant se nikdy netajil tím, že se mu v Moskvě líbilo. Teď se může na oblíbená místa vracet, neboť Samara leží jen hodinu od ruské metropole. Přestupová suma nebyla oficiálně zveřejněna, ale spekuluje se o částce kolem jednoho milionu eur.

"Dohoda mezi kluby i smlouva hráče se předjednala už ve středu, dnes dopoledne si kluby vyměnily faxem všechny dokumenty a teď odpoledne byla transakce uzavřena," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje. Kolář tvrdí, že se Jarošík nemusí okamžitě zapojit do přípravy svého mužstva. "Nastoupit by měl až 11. února," dodal Kolář.

Pro Jarošíka bude Samara už pátým zahraničním klubem. Z CSKA odešel v roce 2005 do Chelsea, poté hostoval v Birminghamu a následoval přestup do Skotska. Během tohoto období získala někdejší opora pražské Sparty tři mistrovské tituly, ale také přestala reprezentovat - částečně kvůli nevyrovnaným výkonům v klubovém dresu a také kvůli sporům s trenérem Karlem Brücknerem, kterého Jarošík několikrát veřejně kritizoval. V národním týmu odehrál 23 zápasů, naposledy nastoupil v českém dresu v listopadu 2005 v barážovém utkání na norské půdě.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč