Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

'Je jako Gagarin,' píše ruský tisk o Čaginovi, který překonal Lopraise

Ruské noviny opěvují desáté vítězství kamionů Kamaz na Rallye Dakar. Speciálně média vyzdvihla sedmý triumf Vladimira Čagina, který ve své kategorii předstihl v historickém hodnocení slavného automobilového maratonu českou legendu Karla Lopraise, jehož synovec Aleš za volantem tatry letos představoval až do svého vyřazení jediného soupeře ruského týmu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Klíma

17. 1. 2011 11:36
To se mu to jezdí

Je to nesporný úspěch to určitě ano. Na druhou stranu Kamaz je vyloženě speciál opticky vypadající jako sériovka. Tým podporovaný celou továrnou i státem. Tým bez problému s financemi a možnostmi. Tatra je naproti tomu upravené seriové auto s omezeným finančním rozpočtem. Je to asi jako kdyby chudy tym z kategorie GT zavodil na okruhu s F1 ferrari.

0 0
možnosti
SK

S. Krejcar

17. 1. 2011 12:13
Re: To se mu to jezdí

SOUHLASÍM,a proto právě je to i úspěch Loprais teamu.Všechny auta na těchto "soutěžích" jsou vysloveně speciály,už si myslím i vzdáleně se blížící propagaci značky.Je to spíše o prestiži státu nebo společnosti.Nedovedu si představit takto upravené vozy pro běžný provoz  na ropných nebo diamantových dolech.To se dá ale říci o všech ostatních "šílencích" na čtyřkolkách a motorkách.V této rally to už není soubojem značek ale spíše sponzorů a znalých bláznů za volanty!

0 0
možnosti