Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

‚Je mi z toho smutno.‘ Hamilton doufá, že se dříve špičkové stáje zvednou

Sport

  12:13
MOSKVA/PRAHA - Lewis Hamilton má našlápnuto ke svému pátému titulu mistra světa formule 1. Ač jeho Mercedes patří mezi nejlepší monoposty v seriálu, všímá si britský jezdec i opačné strany startovního pole. Na ostatní týmy zjevně ztrácí hlavně dva kdysi vynikající týmy, které dodaly nejednoho šampiona. Williams, ale hlavně McLaren, v jehož dresu působil šest sezón.

Lewis Hamilton po vítězství ve VC Ruska foto: Reuters

„Nikdy jsem neskrýval svůj smutek z této situace, ve které je můj bývalý tým McLaren. Stejně tak je smutné vídat takhle nízko Williams, jehož piloty jsem při svém dospívání často pozoroval,“ říká britský jezdec.

Tyto dva týmy dohromady získaly 36 mistrovských titulů v kategoriích konstruktérů i jezdců. Ovšem poslední vítězství ve Velké ceně některého z nich můžeme datovat do roku 2012.

„Je šílené pozorovat Williams tak vzadu, navíc když uvážím, že měl kdysi ve svých barvách takové jezdce, jakými byli Nigel Mansell nebo Damon Hill. A McLaren, kde jsem našel svou druhou rodinu, také nepředvádí už nějakou dobu dobré výkony,“ smutní Hamilton.

A byl to právě Hamilton, kdo závodil za McLaren v jeho úspěšnějších dobách. Právě v sezóně 2012 se spolu s dalším Britem Jamesem Buttonem postaral o sedm výher v jednotlivých závodech, navíc Hamilton nakonec skončil čtvrtý, Button o dva body za ním na pátém místě v pořadí jezdců.

„Snad oba týmy už brzy najdou světlo na konci tunelu,“ dodal Hamilton.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...