Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Je rozbitá, ale čekala to horší. Plíšková: Ve středu ruka hodně bolela, tejp mi pomůže

Sport

  6:06
SINGAPUR (OD NAŠEHO ZPRAVODAJE) - Náročný program české tenistky Karolíny Plíškové na Turnaji mistryň už zanechal viditelné stopy na jejím těle. Plíšková ve čtvrteční čtyřhře nastoupila se zatejpovanou pravou, tedy „servírovací“ rukou. „Ale není to tak strašné,“ řekla světová pětka před klíčovou dvouhrou proti obhájkyni Radwaňské.

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň. foto: ČTK

Do útrob Singapore Indoor Stadium dorazila za českými reportéry po dopingové kontrole, na ledovou vanu v šatně by málem zapomněla.

Plíšková si při debutu na Masters prostě neodpočine. Spoustu času tráví dřinou na kurtu i povinnostmi mimo něj, do toho potřebuje stíhat regeneraci.

Čtyřiadvacetiletá Češka jediná startovala v obou soutěžích, jenže s Němkou Julií Görgesovou nestačily na francouzský pár Garciaová, Mladenovicová a po prohře 4:6, 2:6 se může světová pětka soustředit pouze na boj o postup ze skupiny proti Agnieszce Radwaňské z Polska.

A zřejmě se ve čtvrtek konečně dostane do postele v rozumném čase.

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň.
Světlana Kuzněcovová slaví vítězství na Turnaji mistryň.

Pro utkání s Kuzněcovovou jste říkala, že se vám bude blbě vstávat. Nezaspala jste?
Ne, šla jsem dokonce na snídani, i když jsem skoro nemohla vstát. Usnula jsem asi ve tři hodiny. Na kurtu jsem pak byla pohodě. Ale když jsem takhle rozhozená, tak je lepší, že mám v pátek víc času před zápasem. Vyspím se, půjdu na rozcvičku, najím se a půjdu se rozehrát.

Také jste doufala, že první servis, který vám proti Rusce vůbec nefungoval, najdete v deblu. Našla?
No, cítila jsem se trošku líp. Ale nešla jsem do toho naplno, abych šetřila ruku. Snažily jsme se stejně servisu dát spíš rotaci.

Pomohl vám tejp?
Pomohl. I ve středu jsem byla u fyzioterapeuta, teď v rozehrávce jsem se cítila lépe, ruka nebyl tak tuhá. Do pátečního večera se to může ještě zlepšit. Ale bolí mě celá ruka, je to kvůli těžkým míčům a pomalému povrchu, hra Kuzněcovové to dodělala. Všechno si tady musím uhrát sama, to je pak těžké...

Pamatujete si, kdy naposledy byla pravá ruka, kterou podáváte, takhle unavená?
To si ani nepamatuju. Tejpy normálně nemám. Ale je konec sezony, nic mě nebolelo celý rok, což je samozřejmě dobré. (Klepe si na zuby.) V Cincinnati a US Open to všechno drželo, s tím jsem spokojená. Takže to asi muselo přijít. Některé hráčky jsou mimo třeba půl roku kvůli zranění. Ale tohle je jenom namožené, není to nic strašnýho.

Vezmete si tejp také do zápasu proti Radwaňské?
Asi jo, je to podpora, necítím tolik ten sval. Čekala jsem, že budu hodně rozbitá. Ve středu mě ruka dost bolela, teď to nebylo tak strašné, tejp mi nevadí a přijde mi zbytečné si to nechat ošetřit při zápase. Raději půjdu na kurt připravená.

Situace ve skupině se vyvinula tak, že se nemusí nic počítat. Je to lepší, že? Navíc vás nemusí porážka s Kuzněcovovou tolik mrzet, protože byste nejspíš stejně musela Radwaňskou porazit.
To mi docela pomohlo psychicky. Ale taková prohra mě mrzí tak jako tak. Mrzela by mě třeba i v exhibici. Každopádně takhle bude důležitý až ten páteční zápas, bude to jako na turnaji - kdo vyhraje, postupuje, kdo pohraje končí. Myslím, že by to tak mělo být.

Teď půjdete spát, nebo se ještě budete věnovat rozborům u videa?
Spát nepůjdu, ale budu se snažit usnout dřív večer. Já spánek potřebuju. Na videu už jsme s Jirkou (trenérem Vaňkem) utkání s Kuzněcovovou v rychlosti probrali. Ale tam už není moc co řešit, mám úplně jinou soupeřku. V pátek si půjdu dvakrát zahrát. Pokusím se připravit co nejlépe, i kdyby mě to mělo stát víc sil. Podívám se i na nějaké záznamy. Myslím, že je k poražení, i když tady loni vyhrála. Bude to určitě těžké, ale podle mě ani jí ten pomalejší povrch tolik nesvědčí.

Vypadáte klidně, skoro až smířeně, že po pátku bude konec.
Ne, to v žádném případě ne. Je to poslední turnajový zápas. Fed Cup už bude něco jiného. Dám do toho všechno, ať už to dopadne jakkoliv.

A ve finále týmové soutěže pak můžete s jinou partnerkou vrátit Francouzkám ve čtyřhře porážku. Ale třeba bude rozhodnuto dřív.
To taky doufám. A když dojde na debla, tak bych se jich nebála. Byly k poražení i tady. Výsledek neodpovídal hře. Bohužel to takhle blbě dopadlo. Jsou první nasazený pár, to je hezké, ale nemají nic, čím by vyčnívaly. Mladenovicová dokáže být nervózní a hodně pomoct dvojchybami.

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč