Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jediný přeživší aljašské tragédie? David Horváth, mistr ČR ve snowboardingu a Kellnerův fotograf

David Horváth v roce 1996. foto: www.redbull.com

Praha - Dva průvodci, pilot a trenér. Kromě Petra Kellnera si tragická nehoda vrtulníku na Aljašce vyžádala životy hned čtyř dalších osob. Jen jeden jediný muž měl nešťastný incident přežít – fotograf a bývalý mistr České republiky ve snowboardingu David Horváth.
  14:01

Na palubě vrtulníku, který v sobotu 27. března tragicky havaroval v oblasti ledovce Knik, bylo šest osob. Kromě nejbohatšího Čecha Petra Kellnera zahynuli také průvodci Gregory Harms z Colorada a Sean McManamy z aljašského Girdwoodu, pilot Zachary Russel a Benjamin Larochaix, podnikatelův trenér s českým občanstvím.

Jedna osoba pád vrtulníku však přežila. Podle informací Deníku N je jí David Horváth, bývalý mistr České republiky ve snowboardingu, který Kellnera často fotil, stejně jako jeho dceru Annu.

Nejbohatší Čech Petr Kellner zemřel 27. března 2021 při nehodě vrtulníku v...
Anna Kellnerová.

Osmačtyřicetiletý snowboardista ukončil svou profesionální kariéru na začátku nového tisíciletí. Jeho největším úspěchem kariéry je prvenství na republikovém mistrovství z ročníku 2000/2001, ale také 14. místo v prestižním Světovém poháru FIS. Mimo závodění Horváth v minulosti působil také jako mládežnický trenér. Malým snowboardistům pomáhal v rozvoji na kempu ve Špindlerově Mlýně.

Kromě snowboardingu se Horváth aktivně věnuje svému dalšímu koníčku, jímž je kamera a střih. Kvůli zálibě v tomto odvětví dokonce založil před lety společnost DHC production která vyrábí česká videa a fotografie o skateboridingu, snowboardingu a dalších adrenalinových záležitostech. Právě proto byl dost možná v přítomnosti Kellnera na aljašském dobrodružství, zřejmě měl totiž být jeho fotografem. Snowboardista, jemuž jen těsně unikla účast na olympijských hrách v Salt Lake City 2002, má nyní ležet v nemocnici v Anchorage ve vážném, ale stabilním stavu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!