Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Její manažer vypadá jako pasák. Polská boxerská Pocahontas je pod palbou kritiky

Sport

  6:00
PRAHA - Byl to u našich severních sousedů pořádně žhavý boxerský víkend. A jak tvrdí jedna stará česká pravda, za vším hledej ženu. A když jde navíc hned o tři zástupkyně něžného pohlaví...

Ewa Brodnická a její manažer. foto: Facebook RingPolska.pl

Namyšlený Mayweather perlí: Mohu mít špatný trénink, nikdy ale nemám špatnou výplatu

Polské deníky a weby o tomto víkendu řešily primárně dvě sportovní události.

Evropský šampionát fotbalistů do jednadvaceti let a slovenské stížnosti na výsledek zápasu Itálie – Německo, který na jejich úkor poslal do semifinále obě velmoci.

A pak obří boxerský galavečer v Ergo Arena v Gdaňsku.

Už v pátek daleko více než mužští boxeři zaujaly ženy. Při vážení totiž zmátla spíkry na pódiu Ewa Piatkowská, která na něj vběhla v plavkách a záchranném kruhu, aby tím vyslala vzkaz své velké rivalce a dosud jediné přemožitelce Ewě Brodnické.

Ten vzkaz byl jasný, dle současné šampionky WBC v lehké střední váhy je boxerka přezdívaný „Kleopatra“ chráněná manažery i rozhodčími.

Byla to ale Brodnická, která měla nastoupit na vážení. Na něj přišla v titěrném spodním prádle a indiánskou čelenkou. Jak poznamenala později, tentokrát chtěla být za Pocahontas, nikoliv za Kleopatru.

Od fanoušků to ale na sociálních sítích celkem slízla. Tedy především kvůli svému manažerovi, který na pódium přišel v lesklém saku s leopardím vzorem. „Vypadá jako pasák ze 70. let,“ napsal jeden z komentujících. A další se přidal: „Je to mužatka, není na nic ženského.“

Našli se ale i tací, kteří pevnou postavu už třiatřicetileté boxerské hvězdy ocenili. Ostatně, že umí upoutat, potvrzuje fakt, že po vážení se i ostatním bojovníků ptali pomalu více na Brodnickou než na jejich soupeři.

Ewa Brodnická na vážení.
Ewa Brodnická na vážení.

Ewa Brodnická tančí na předzápasovém vážení.

Jako by to ale osud chtěl, samotný zápas polské hvězdy s Brazilkou žijící ve Švýcarska – Viviane Obenaufovou – byl hodně vyrovnaný a nejvíce by mu slušela remíza. Jenže Brodnická zvítězila těsně 2-1 na body. „Ať přijede ke mně do Švýcarska a pořádně ji zmlátím,“ pronesla poražená. „Když pořádně zaplatí, přijedu,“ kontrovala soupeřka.

Nebyla to ale poslední kontroverze, kterou ten večer zažila. „Přišla za mnou, zeptala se, kde mám doprovod a než jsem ji odpověděla, praštila mě pěstí do obličeje. Myslím, že to trochu přehnala s testosteronem,“ svěřila se v neděli polským médiím Piatkowská. „Podám na ni trestní oznámení,“ dodala.

Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. „Včera večer byla pěkně opilá. Došlo mezi námi k nějaké roztržce, ale nikdy bych ji neuhodila, nemám to za potřetí. Nevím, ale komplexy spíše trpí ona, ne já. Podívejte, co udělala na vážení, pak tvrdí, že se stalo něco, co se nestalo,“ zaznělo z úst Brodnické.

Jejím slovům mimo jiné nahrává i status rivalky na twitteru, ve kterém přiznala, že popíjí v baru a proto neví, jak zápas „Kleopatry“ s Obenaufovou dopadl. Že by se schylovalo na velkou odvetu za duel, který před necelými dvěma lety opanovala – jak jinak než těsně 2-1 na body – Brodnická?