Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jennifer Lopez na tenisovém umpiru. Srbská rozhodčí zvládla i sprosté výpady rebela Kyrgiose

Srbská tenisová rozhodčí Mirjana Veljovićová. foto: Yahoo Sport

Melbourne - Nick Kyrgios je bezpochyby výraznou tenisovou postavou, ale spíše než dobrými výsledky na sebe poutá pozornost kontroverzními výroky a absencí profesionality. Svou bouřlivou povahu neuhlídal ani v utkání druhého kola na domácím Australian Open proti Francouzi Humbertovi, kde si neodpustil hádku s rozhodčí. Mirjana Veljovićová ustála situaci s grácií, chválu fanoušků si ale vysloužila také za svůj vzhled.
  13:12

Australský rebel se během zápasu předvedl hned několikrát. Problémy měl především se zařízením, které hlásí kontakt míčku a pásky při servisu.

Nick Kyrgios předvedl na domácím Australian Open skvělý obrat.
Srbská tenisová rozhodčí Mirjana Veljovićová.

Po prohraném prvním setu vzteky rozmlátil raketu, za což si od Veljovićové vysloužil napomenutí. Druhé varování obdržel na konci třetí sady, při dalším projevu nevhodného chování mohl podle pravidel dokonce přijít o celý gem.

Kyrgios si možný postih uvědomoval, ale stejně si nedal říct. Na začátku pátého setu opět nesouhlasil s rozhodnutím přístroje na hlášení doteku sítě. „Brácho, vypni ho, nebo nehraju. Je to kravina, kazí to celý zápas. Ku**a pochop mě, máme to 1:1 v rozhodujícím setu,“ pokřikoval na srbskou sudí.

Williamsová na sebe chtěla upozornit. ‚Kočičí oblek‘ vysvětlila i inspirací atletickou celebritou

Veljovićová ukázala obrovský nadhled. Mohla domácímu miláčkovi udělit další trest, a výrazně tak ovlivnit klíčovou pasáž celého utkání. Rozhodla se ale zůstat nad věcí a nechat oba hráče, ať si to o postup do třetího kola rozdají čistě mezi sebou. 

Kyrgios nakonec otočil nepříznivé skóre a postoupil do třetího kola, kde se utká s favorizovaným Dominicem Thiemem. Hlavního hrdinu zápasu, tedy spíše hrdinku, ale fanoušci hledali na umpiru. 

„Zvládla to fantasticky, ohromný respekt. Ustát Kyrgiosovy výbuchy není nic snadného, ale ona byla naprosto v klidu,“ shodovali se tenisoví příznivci.

Vedle profesionálního vystupování je u srbské rozhodčí zaujal také vzhled. „Připadá to jen mně, nebo vypadá trochu jako Jennifer Lopez?“ přirovnal jeden z fanoušků Veljovićovou k celosvětově známé zpěvačce.

Podobné komentáře na adresu zkušené sudí si před pár měsíci na US Open neodpustili ani tenistka Eugenie Bouchardová nebo Boris Becker. „Musím říct, že je opravdu hezká. Teď trochu jím očima,“ prohlásil v přímém přenosu šestinásobný grandslamový šampion.

„To snad nemyslí vážně. Opět ukázal, že je pitomec. Někteří lidé by zkrátka měli zůstat zticha,“ nelíbilo se jeho chování některým lidem.

Veljovićová může být spokojena především z předvedeným výkonem. Během své kariéry rozhodovala třeba ženské finále na Wimbledonu nebo právě v Melbourne. Pokud bude takto pokračovat, podobných příležitostí jistě dostane ještě spoustu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!