Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Jiří Parma havaroval, byl namol

Sport

  13:52
Ostrava - Silně opilý havaroval minulý týden na Novojičínsku bývalý mistr světa ve skoku na lyžích čtyřiačtyřicetiletý Jiří Parma. Nikdo nebyl zraněn, slavný sportovec zdemoloval svůj vůz a dva sloupy.

Měření alkoholu foto: Tomáš Krist Lidové noviny

Parma postupně narazil do dvou dřevěných sloupů s telefonním vedením. S rozbitým vozem pak zastavil na čerpací stanici, kde za volantem usnul. Policisté při dechové zkoušce zjistili, že má v krvi téměř tři promile alkoholu.

"Udělal jsem chybu. To se bohužel stává a musím platit. Přiznávám se," řekl dnes Parma novinářům. Více ale nechtěl nehodu komentovat. "Ještě se to vyšetřuje," řekl.

"K řízení vozu se řidič přiznal před čtyřmi policisty. Uvedl, že má rodinné problémy a odpoledne vypil větší množství vodky," řekl mluvčí novojičínské policie. Dodal, že nehoda se na silnici mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Rožnovem pod Radhoštěm stala 3. ledna okolo 21:00.

"V zatáčce řidič vozu Peugeot 106 nezvládl řízení a vjel mimo vozovku. Tam narazil do dvou sloupů," popsal kolizi mluvčí. Dodal, že škoda na voze dosahuje 35.000 korun. Přibližně stejnou sumu si vyžádá oprava sloupů.

Policie se o kolizi dozvěděla náhodou. "Hlídka projížděla úsekem a všimla si poškozených sloupů," vysvětlil mluvčí. Jeden byl nalomený a druhý náraz osobního vozu zlomil úplně. "Jeli dál a na nedaleké čerpací stanici našli havarovaný automobil se spícím mužem na místě řidiče," řekl mluvčí.

Parmovi policisté na místě odebrali řidičský průkaz. Pak jej převezli na odběr krve. Přesnou hladinu alkoholu budou znát až po dokončení laboratorních testů.

Parma patří mezi nejlepší skokany Česka v historii tohoto sportu. Titul mistra světa získal v roce 1987 Oberstdorfu. Bodoval i v ve Světovém poháru (SP). V roce 1984 obsadil celkové páté místo. O čtyři roky později si i ještě o jednu příčku polepšil. Během své kariéry celkem třikrát vyhrál závod SP.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!