Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jízda Kvitové pokračuje: Uvidím, kde se zastavím

Sport

  19:35
LONDÝN - Česká tenistka Petra Kvitová si pochvalovala svůj výkon proti Italce Robertě Vinciové, kterou dnes v třetím kole Wimbledonu hladce porazila. Chce jít do každého zápasu naplno a uvidí, "kde se to zastaví". Od příštího duelu s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou v pondělním osmifinále čeká náročnější souboj, protože se navzájem dobře znají a hrají spolu vždy vyrovnaně.

ilustrační foto foto: ČTK

"Na to, jak mi hra Vinciové nevyhovuje, jsem hrála moc dobře. Ona přitom nebyla vůbec špatná," prohlásila jednadvacetiletá Kvitová. "Já hrála velmi dobře takticky. Jsem ráda, že jsem to tak zvládla, a určitě jsem spokojená," dodala. "Hrála jsem spíš přes forhend. Snažila jsem se ji tlačit a dohrávat to na síti," vysvětlovala svou taktiku proti Vinciové. "Vadil jí i můj druhý servis, podávala jsem docela slušně," podotkla.

Čtěte také reportáž ze zápasu

Nemyslí si ale, že by jí vítězství a postup do osmifinále dodaly větší klid. "Já jsem byla klidná pořád. Neberu to jako, že mi to už stačí. Jdu do každého zápasu naplno. Uvidíme, kde se to zastaví," prohlásila Kvitová. Předem prý ani nevěděla, kdo ji čeká v dalším kole. "Vůbec jsem nevěděla, na koho jdu potom," uvedla. Nastoupí proti Wickmayerové, která vyřadila favorizovanou Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Postup Wickmayerové ale Kvitová nepovažuje za svou výhodu. "Vždy spolu hrajeme vyrovnaně. Známe se hodně dobře, víme, co na tu druhou platí. Ale na trávě to bude poprvé, takže uvidíme," řekla Kvitová. S Belgičankou má vyrovnanou bilanci 3:3, oba letošní duely ve třech setech vyhrála. "Naposledy ve Fed Cupu to byl hezký zápas," řekla česká tenistka.

Podle ní může hrát roli, že belgickou soupeřku letos dvakrát porazila. "Ale myslím si, že je natolik silná, že mi to bude chtít oplatit," řekla Kvitová, která bude hrát osmifinále až v pondělí. "Nejsem zvyklá mít během turnajů dva dny volno. V sobotu asi budu odpočívat a v neděli zase budu trénovat, abych byla v pondělí čerstvá," uvedla.

Celkově je ráda, že jí na wimbledonské trávě vychází podání. "Určitě vím, že mi servis píše. To mi dodává sebevědomí a klid," řekla Kvitová, která zatím přišla o své podání jen jednou - v prvním kole s Američankou Alexou Glatchovou. "Doufám, že to vydrží." Dnes se také snažila hrát útočně a chodit víc na síť. "Jsem ráda, jak se mi dnes některé voleje povedly," pochvalovala si.

"Ženský tenis se hraje hodně zezadu a málokdo chodí na síť. Ale s dobrými hráčkami je důležité to dohrávat na síti, protože se dobře hýbou a nezabijete jim to jen tak. Takže je určitě výhoda se nebát a jít tam," prohlásila Kvitová.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!