Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Junior Veselý vyřadil v Prostějově nečekaně Rosola

Sport

  16:04aktualizováno  19:30
PROSTĚJOV - Teprve devatenáctiletý tenista Jiří Veselý porazil ve čtvrtfinále challengeru v Prostějově v české bitvě druhého nejvýše nasazeného Lukáše Rosola 5:7, 6:4 a 7:6. Do semifinále vedle Veselého postoupil také další český tenista a pátý nasazený Radek Štěpánek, jenž zdolal španělského antukáře a turnajovou čtyřku Alberta Montaňése 6:3, 6:4. Naopak svou prostějovskou pouť skončil trojnásobný vítěz tohoto turnaje a loňský finalista Jan Hájek, který podlehl Rusovi Tejmurazovi Gabašvilimu 4:6, 3:6.

Český tenista Jiří Veselý foto: ČTK

Štěpánka v utkání proti vítězi nedávného turnaje ATP v Nice potkala jediná slabší chvilka v závěru druhého setu, když za stavu 5:2 ztratil podání a následující hru.

Veselý sice nezvládl koncovku úvodní sady, v dalším průběhu ale těžil ze svého tvrdého podání, které zpestřil 12 esy. Rosol se v závěru zlepšil, ovšem v rozhodujícím tie-breaku ztratil po nevydařeném míči nervy. Vzteky rozbil raketu a koncentrovaný Veselý zakončil dlouhou bitvu posledním bodem přímo z podání.

"Odehráli jsme nesmírně těžký zápas, ve kterém rozhodovaly maličkosti. V tie-breaku bylo důležité, že se mi podařilo bodovat jedním stopbalem a třemi esy," řekl po utkání Veselý.

V posledním dnešním čtvrtfinále vypadl po Montaňésovi i poslední španělský antukář a turnajová šestka Albert Ramos, který prohrál s Němcem Peterem Gojowczykem 3:6, 6:1 a 4:6.

V pátečním semifinále se od 11:00 hodin střetne Štěpánek s Gabašvilim a po nich Veselý s Gojowczykem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!