Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Juventus stáhl odvolání v případu korupce

Sport

  21:25
TURÍN - Juventus Turín stáhl odvolání k civilnímu soudu proti trestu za korupci. Výkonný výbor turínského klubu tak rozhodl, když získal od funkcionářů svazu "signály dobré vůle". Italská liga tak může začít 9.září.

Juventus Turín

Stažení odvolání s největší pravděpodobností umožní, aby italské ligové soutěže začaly 9. září. Pokud by Juventus na řízení u civilního soudu trval, zápasy by se nejspíš musely znovu odkládat. Italská fotbalová federace pohrozila Juventusu zpřísněním trestu, FIFA dokonce Itálii hrozila vyloučením klubů i reprezentace z mezistátních soutěží.

Představitelé Juventusu tento týden absolvovali jednání se zástupci fotbalové federace a Italského olympijského výboru. Předseda Juventusu Giovanni Cobolli Gigli se prý zavázal, že klub přijme přeřazení do druhé ligy, předmětem jednání však hlavně bylo snížení bodového odpočtu, jenž momentálně činí 17 bodů.

Juventus se nyní obrátí na poslední instanci sportovního soudního systému, kterou je arbitráž Italského olympijského výboru. V oficiálním prohlášení klub uvedl, že věří, že se mu nyní dostane "výrazně lepšího zacházení" než při předchozích slyšeních.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...