Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Juventus získal italský titul

Sport

  17:47
TURÍN - Pavel Nedvěd získal spolu s Juventusem Turín další titul v italské lize. Tentokrát je však radost turínského celku zkalena korupčním skandálem, který může Juventus o titul v příštích týdnech připravit.

Pavel Nedvěd foto: AFP

Úřadující mistři zvítězili v posledním 38. kole 2:0 nad Regginou a v tabulce nasbírali o tři body více než druhý AC Milán, jemuž nestačila ani výhra 2:1 nad AS Řím.

Třiatřicetiletý záložník Nedvěd získal svůj pátý titul v Serii A, poprvé se ze "scudetta" radoval ještě v dresu Lazia Řím. Juventus má na kontě již 29 titulů a je rekordmanem soutěže.
AC mohl ještě v posledním kole dosáhnout na titul v případě, že by porazil římský tým a Juventus by prohrál na neutrální půdě v Bari s Regginou.

Ve 23. minutě ale poslal "Starou dámu" do vedení Trezeguet a v nastaveném čase pojistil korunovaci Del Piero. Milánští zvítězili díky dvěma proměněným penaltám, ze značky pokutového kopu se trefili Brazilci Kaká a Marcio Amoroso. Poslední utkání sezony strávil v týmu vicemistra český fotbalista Marek Jankulovski pouze na lavičce.

Velkokluby Juventus a AC Milán, které jsou společně s Fiorentinou a Laziem Řím zapletené do korupčního skandálu týkajícího se minulé sezony, budou hrát v hlavní soutěži Ligy mistrů. O totéž se budou z předkola pokoušet i třetí Inter Milán a Fiorentina.

Té pomohla k udržení čtvrtého místa porážka AS Řím a také její výhra 2:0 nad Chievem. Spoluhráč Tomáše Ujfalušiho Luca Toni k ní přispěl 31. gólem v sezoně a s přehledem získal titul krále střelců.

Pohár UEFA si zahrají římské kluby AS a Lazio a právě také veronské Chievo. Sestupují Messina, Lecce a Treviso.

AC Milán - AS Řím 2:1 (5. Kaká z pen., 90.+1 Amoroso - 33. Mexes), Cagliari - Inter Milán 2:2 (8. Capone, 33. Suazo - 11. Cruz, 37. Solari), Chievo - Fiorentina 0:2 (21. Toni, 85. Dainelli), Empoli - Ascoli 1:2 (25. Tavano - 73. a 85. Budan), Lazio Řím - Parma 1:0 (61. Rocchi), Palermo - Messina 1:0 (33. Godeas), Reggina - Juventus 0:2 (23. Trezeguet, 90.+1 Del Piero), Sampdoria Janov - Lecce 1:3 (90.+2 Flachi - 52. a 85. Konan, 25.
Delvecchio), Siena - Livorno 0:0, Treviso - Udine 2:1 (37. z pen. a 77. Borriello - 15. Pieri).
Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.