Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kabrle rozhodl zápas

Sport

  10:15
NEW YORK - Český obránce Tomáš Kaberle v úterním utkání NHL s Floridou rozhodl gólem jedenáct sekund před koncem prodloužení o vítězství hokejistů Toronta 6:5.

Tomáš Kaberle v dresu Toronta (vlevo) - ilustrační foto. foto: ČTK

Hlavní hvězdou zápasu byl ale Mats Sundin, který se podílel na všech gólech - čtyři sám vstřelil a na zbývající dva přihrál. "Dnes to byl můj večer, to je bez debat," konstatoval švédský útočník po utkání.

Maple Leafs nadále zůstávají ve hře o postup do play off, v tabulce Východní konference však ztrácejí plných pět bodů na osmou Tampu, která v úterý prohrála 2:6 s Atlantou. Devátí Thrashers, v jejichž dresu se dvakrát trefil Robert Holík, se tak obhájcům Stanley Cupu přiblížili na rozdíl čtyř bodů a navíc mají jeden zápas k dobru.

"Každý hráč v kabině teď věří, že to můžeme dokázat," prohlásil obránce Andy Sutton, rovněž autor dvou branek. "A pokud se do play off skutečně dostaneme, myslím, že nás nikdo nebude chtít za soupeře. Zvlášť potom, co předvádíme v posledních zápasech," dodal Sutton.

Atlanta inkasovala jako první, jenže pak během 25 minut předvedla šestigólovou smršť. "Začali jsme dobře, ale po prvním obdrženém gólu jsme vypadali jako jeleni oslnění světlomety na dálnici. Nedokážu si to vysvětlit," divil se kouč Tampy John Tortorella.

Jágr dvakrát asistoval
S vítězstvím v tabulce Atlantické divize hazardují New York Rangers. Jezdci podlehli v městském derby Ostrovanům 2:3 a na druhou Philadelphii, která udolala Pittsburgh, mají už jen tříbodový náskok. Rangers prohrávali v utkání už 0:3, teprve zlepšeným výkonem ve třetí třetině, v níž vypálili 24 střel na branku Ricka DiPietra, ztrátu snížili.

"Myslel jsem, že vyrovnáme," prohlásil po utkání Petr Sýkora, který přihrál na jubilejní 30. gól Petru Průchovi. "Ale je to jednoduchá matematika. Pokud jste v zápase lepší jenom dvacet minut, nemůžete vyhrát," uznal Sýkora.

Jaromír Jágr si připsal asistenci u obou branek svého mužstva a znovu tak zvýšil náskok v čele tabulky kanadského bodování NHL, ve třetí třetině mu však lékaři museli sešít ránu v obličeji poté, co ho vysokou hokejkou zasáhl útočník soupeře Shawn Bates. Vyloučen ale nebyl, rozhodčí totiž zákrok neviděli.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!