Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kaderka uvažuje o odvolání Suka

Sport

  16:40
PRAHA - Prezident tenisového svazu Ivo Kaderka uvažuje o výměně daviscupového kapitána Cyrila Suka. Reagoval tak na prohlášení české jedničky Radka Štěpánka, která si změnu trenéra přeje.

Daviscupový reprezentant Tomáš Berdych. foto: ČTK

Šéf českého tenisu dnes řekl, že by Suka nahradil někým jiným, ale v případě Petra Kordy,
kterého si hráč přál, by byla odpověď negativní. Současná česká jednička chybí v daviscupové nominaci už druhým rokem. Štěpánek po loňských rozepřích nechce hrát pod Sukem. Oficiálně se však tato informace ke Kaderkovi, který se osobně chopil jednání o možném hráčově návratu do týmu, před dubnovým zápasem v Maroku nedostala.

Kaderka se jen dozvěděl, že Štěpánek v utkání Evropsko-africké zóny hrát nechce, a proto podle svých slov Suka nevyměnil.

"Kdyby řekl podmínku, tak bychom kapitána vyměnili a vyhověli mu. Kdyby řekl, že chce jiného kapitána, akceptovatelného pro svaz, tak ano," řekl dnes Kaderka na tiskové
konferenci. Štěpánek v úterý uvedl, že o skutečnosti, že nechce hrát pod Sukem, všichni
vědí. Své přání řekl Tomáši Peterovi, jehož agentura vlastní marketingová práva na české zápasy v Davis Cupu.

"Myslím, že Petr (Korda) je člověk, který by byl pro tým prospěšný," řekl Štěpánek. "Žádné přání jsem neobdržel," uvedl dnes Kaderka.

Angažování Štěpánkova rádce Kordy do role kapitána by na svazu neprošlo. "Kdyby přišlo toto přání, byla by reakce určitě negativní," řekl Kaderka. V případě jmenování Kordy do role kapitána prý hrozil odstoupením od smlouvy generální partner svazu Třinecké železárny. "Vzhledem k tomu, že naším záměrem jsou příklady pro mládež, a to rozhodně nejsou hráči s minulostí, jako má Mariano Puerta a Petr Korda," uvedl dnes na tiskové konferenci předsedy dozorčí rady společnosti Tomáš Chrenek.

Na mysli měl dopingový nález, kvůli kterém pak bývalý vítěz Australian Open ukončil
kariéru. "To plně akceptujeme, nepodstoupíme riziko ztráty desítek milionů korun," řekl Kaderka. S Kordou se dnes Kaderka na čtvrt hodiny sešel, ale podrobnosti jejich krátké schůzky novinářům neprozradil.

"Slíbil jsem, že se k tomu nebudu vyjadřovat. K tomu nemám důvod," uvedl. Kaderka se podle svých slov tři čtvrtě roku marně snažil se Štěpánkem sejít ke kamarádské schůzce. Posílal mu dopisy. "A dostal jsem jako odpověď cár papíru s podpisem, který není jeho," uvedl Kaderka.

Snažil se získat tenistovu osobní mailovou adresu, neuspěl prý ani přes tenistova otce.
Nepotkal se s ním dokonce, ani když Štěpánek trénoval na Štvanici, kde má kancelář.

"Schovával se přede mnou jako čert před křížem," tvrdil Kaderka. Podle svých slov přitom míval se Štěpánkem nadstandardní vztahy. To je zdá se minulostí. "Uzly na komunikaci vznikly z jeho strany. V tuto chvíli asi není připraven a schopen přijít. Nechce hrát a hledá problém. Nejdřív to byl Suk a teď to je Korda," řekl Kaderka.

Na Štěpánkovu adresu dnes odeslal další dopis. Má být poslední snahou o navázání komunikace. "Udělal jsem maximum. Teď je míč na jeho straně kurtu," konstatoval Kaderka.
Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.