Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kajakářka Kudějová byla v Čunovu druhá, Hilgertová pátá

Sport

  13:45aktualizováno  14:29
BRATISLAVA - Kajakářka Kateřina Kudějová obsadila druhé místo v závěrečném závodu Světového poháru vodních slalomářů v Čunovu u Bratislavy. V celkovém hodnocení obsadila stejné místo za Slovinkou Uršou Krageljovou. Dnes ji předčila jen domácí Slovenka Jana Dukátová, která zvítězila i před týdnem v Praze. Štěpánka Hilgertová skončila pátá.

Česká kajakářka Štěpánka Hilgertová foto: ČTK

Kudějová dojela do cíle se čtyřmi trestnými sekundami, ale pořadatelé jí nakonec polovinu umazali. Zařadila se tak na první místo a čekala, jak dojedou soupeřky. Nakonec ji překonala jen Dukátová o 3,61 sekundy, zato celková vítězka hodnocení SP Urša Krageljová za ní zaostala o 35 setin. Dukátová si vítězstvím zajistila třetí místo v SP.

Dvaadvacetiletá Kudějová si v Čunovu napravila zklamání z minulého týdne, kde jí těsně uniklo finálové kolo. "Rozhodně jsem spokojena. Já mám na Troju smůlu, minulý rok mi to taky o kousek uteklo. Věřila jsem, že v Čunovu to bude lepší," řekla ČTK Kudějová.

Trať, kterou bez trestných sekund projely ve finále jen dvě závodnice, označila na nevypočitatelnou. "Chtěla jsem jít tak, abych to nepokazila, což jsem mi povedlo. Překvapilo mě, že jsem měla dva šťouchy. Na patnácté bráně jsem byla úplně mimo, rozhodně jsem ji nemohla šťouchnout," dodala o penalizaci, kterou jí pořadatelé později zrušili.

ČTĚTE TAKÉ

Navzdory nejlepšímu umístění v letošních závodech Světového poháru Kudějová se sezonou celkově spokojena není. "Neřekla bych, že je úplně úspěšná. Jsem trošku zklamaná, že jsem nejela na olympiádu," podotkla mistryně světa do 23 let, kterou v souboji o místenku do Londýna porazila Hilgertová.

Z českých deblkanoistů dopadli nejlépe Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Ve finále skončili na šestém místě, hned za nimi byli Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Obě české lodě si připsaly dvě trestné sekundy a za vítěznými Němci Franzem Antonem a Janem Benzienem zaostali o necelých pět sekund.

Kašpar se Šindlerem po týdnu znovu postoupili do bojů o medaile, v Praze skončili pátí. "Pro nás je to úspěch, protože ve třech závodech Světového poháru jsme se ani jednou do finále nedostali. Teď se to podařilo dvakrát, páté a šesté místo, to je pro nás super. Na to, že jezdíme Světový pohár první rok, můžeme být spokojeni," poznamenal Šindler.

Kvalifikací neprošli Lukáš Rohan s Adamem Svobodou, kteří ztratili na postup více než 24 vteřin, ani Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm. Ti dojeli v postupovém čase, ale doplatili na neprojetou branku.

Výsledky SP ve vodním slalomu v Čunovu u Bratislavy

Muži:
C2:
1. Anton, Benzien (Něm.) 123,21 (2 tr. sekundy), 2. Szczepanski, Pochwala (Pol.) -0,81 (2), 3. Labarelle, Peschier (Fr.) -1,54 (0), ...6. Kašpar, Šindler -4,90 (2), 7. Karlovský, Jáně -4,89 (2), v semifinále 16. Rohan, Svoboda, 19. Koplík, Vrzáň (všichni ČR).

Konečné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Labarelle, Peschier 263 b., 2. L. Škantár, P. Škantár (SR) 224, 3. Taljat, Božič (Slovin.) 174, ...9. Kašpar, Šindler 106, 11. Karlovský, Jáně 100, 15. Přinda, Havlíček 80, 22. Volf, Štěpánek 45, 33. Rohan, Svoboda 13, 45. Pospíšil, Malý 4.

Ženy:
K1:
1. Dukátová (SR) 120,99 (0), 2. Kudějová (ČR) -3,61 (2), 3. Krageljová (Slovin.) -3,96 (2), ...5. Hilgertová -6,21 (4), v semifinále 19. Ornstová (obě ČR).

Konečné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Krageljová 228, 2. Kudějová 199, 3. Dukátová 197, ...12. Hilgertová 122, 29. Ornstová 72, 62. Zástěrová 4.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...