Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kanadská sprinterská dvojice umlčela Oslo včetně Northuga

Sport

  19:41
OSLO - Překvapení. Jen tak lze komentovat středeční sprint dvojic klasickou technikou, který vyhrála kanadská dvojice Devon Kershaw a Alex Harvey. Závodníci s javorovým listem na prsou porazili domácí Olu Vigena Hattestada a Pettera Northuga.

Provokativní gesto Alexe Harveye v cíli sprintu dvojic. foto: Reuters

Velké drama se odehrálo až na samotné cílové rovince, do níž s mírným náskokem vbíhal domácí Hattestad. Ovšem Kanaďan Harvey drtivě zaútočil a cílovou pásku protnul o pouhé dvě destiny vteřiny dříve než jeho norský soupeř.

První kanadské zlato z mužské běžecké soutěže na MS oslavil Harvey kontroverzních gestech, kterým se snažil umlčet domácí fanoušky, kteří smutnili ze stříbrné medaile. V cíli ho navíc doplnil kolega Kershaw ve hře na kytaru/lyže.

Devon Kershaw a Alex Harvey (vpravo) slaví senzační zlato.

Dlouho diskutované bude nasazení Pettera Northuga do první fáze závodu, kvůli čemuž nespurtoval v samotném závěru. Finální sprint jeho Hattestad totiž nezvládl, když slibný náskok nedokázal uhájit.

Nor Northug tak musel spolknout další hořkou pilulku, když se na světovém šampionátu už musel spokojit se dvěmi stříbrnými medailemi.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!