Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kapitán fandil u televize. Křičel jsem hodně, popsal Navrátil

Davis Cup

  22:04
PRAHA - Toužil jet do Bělehradu, těšil se na druhé daviscupové finále v řadě. Jenže lékaři mu doporučili: Zůstaňte doma. A tak kapitán tenistů Jaroslav Navrátil, kterého na zápas se Srbskem nepustila plicní embolie, fandil u televize. "Křičel jsem hodně. Ale měl jsem v sobě prášek, tak jsem se musel tlumit," řekl po zápase.

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil (uprostřed) a tenisté Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych foto: Reuters

Radši by byl v Bělehradu, radši by bouřlivě slavil, ale kvůli zdravotním problémům si pouze přiťuknul skleničkou šampaňského doma v okruhu přátel. "Nebylo jednoduché se krotit. Emoce tam byly," přiznal 56letý kapitán, kterého v Srbsku zastoupil Vladimír Šafařík.

O čem ještě mluvil?

Vše o finále Davis Cupu

O pocitech z obhajoby titulu. "Jsou nádherné, hodně nádherné. Vyhrát podruhé za sebou Davis Cup je obdivuhodné. Kluci věděli, že tam jedou proti Srbsku s Djokovičem skoro za stavu 0:2. Ale dokázali si ostatní zápasy uhrát hladce 3:0. Pravda, určitě jim nahrálo zranění Tipsareviče."

O radách pro tým. "Volali jsme si každý den. Každý večer jsem měl hovor s kapitánem Šafaříkem. Povzbuzoval jsem je, řekl jsem jim pár rad. Hlavně k Lajovičovi, ale i před čtyřhrou. Zbytek byl na nich. Kluci jsou natolik zkušení, že to museli odehrát sami. A kapitán i kluci to zvládli úplně super, se vší ctí."

O další sezoně. "Zlatý hattrick mě láká, žádná země to nedokázala. Na druhou stranu, nechci nijak předbíhat, protože Radek a Tomáš mají smlouvu vždy na jeden rok s panem Černoškem. A mně končí v listopadu po třech letech smlouva s Českým tenisovým svazem. Takže to bude otázka jednání."

Celý rozhovor můžete dočíst v pondělním vydání Lidových novin.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...