Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kapitán Lazia zdraví fanoušky hajlováním

Sport

  16:47
Řím - Italský fotbalista Paolo di Canio si oblíbil zdravit zdviženou pravicí. Kapitán Lazia Řím fašistické gesto znovu zopakoval v sobotu, když střídal v ligovém zápase s Juventusem Turín.

Paolo di Canio si oblíbil zdravit zdviženou pravicí. foto: ANDREAS SOLAROAFP

Sedmatřicetiletý útočník se netají svým obdivem k pravicovému extremismu a na ruce má tetování s latinským nápisem Dux (Vůdce). I když mu za jeho chování hrozí disciplinární trest, měnit ho nehodlá.

"Budu tak zdravit dál. Tak mě budou muset trestat po každém zápase," prohlásil v televizním rozhovoru. "Římský pozdrav je historie, a když ho chceme trestat, musíme také z Říma odstranit pár soch," dodal.

Za podobný incident během lednového derby s římským AS dostal Di Canio pokutu od klubu i od Italského svazu. Před týdnem při ligovém zápase s Livornem znovu zdravil diváky zdviženou pravicí a stejné gesto zopakoval v sobotu.

Už minulý týden se přitom jeho chováním znovu začaly zabývat italské disciplinární orgány a před opakováním podobných výstřelků fotbalistu varoval i šéf mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter.
Autor: