Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kariéra v troskách? Známý boxer čelí obvinění z vraždy těhotné milenky, hrozí mu trest smrti

Felix Verdejo a jeho osudové ženy. foto: Reprofoto

PRAHA - To, co se o víkendu objevilo jako jedna z mnoha zpráv z boxerského prostředí, se postupně mění v emotivní případ. Skvělý portorický boxer Felix Verdejo (27 výher - 2 porážky, 17 vítězství K.O.) byl v pondělí zatčen FBI doma v San Juanu. Je totiž podezřelý z vraždy své těhotné spolužačky a milenky Keishly Rodriguezové Ortizové.
  5:00

Znají se ze školních lavic. A přátelství udržovali i poté. Dokonce hodně důvěrně, až intimně. Maminka Ortizové je označila za milence. Přitom byl sedmadvacetiletý Felix Verdejo už nějaký ten pátek ženatý, navíc s Eliz Marie Santiagovou Sierrovou měli malou dcerku.

Místo, kde bylo objeveno tělo Ortizové, kterou měl údajně zavraždit boxer Felix...
Felix Verdejo.

Nevěra by Verdejovi nejspíše procházela dál, pokud by nebyla o víkendu Ortizová nalezena v San Juanu ve vodě pod mostem Teodora Moscosa mrtvá. Navíc pitva odhalila, že byla v jiném stavu. Podle rodiny zavražděné ženy otěhotněla právě s portorickým boxerem, který platil dlouhé roky za velký talent profesionálního boxu.

„U nás v něm mnozí viděli nového Felixe Trinidada. Vypadal jako filmová hvězda – krásný úsměv, sportovec, skvělé vystupování. Byl celebritou a hodně věcí se tak přehlíželo,“ nechal se slyšet pod rouškou anonymity jeden z místních novinářů.

Dlužno dodat, že po sportovní stránce se nebylo čemu divit. Verdejo byl skvělým amatérem, na olympijských hrách v Londýně jej až ve čtvrtfinále zastavil po velkém boji fenomenální Ukrajinec Vasyl Lomačenko. Mezi profíky, kde jej podepsala jedna z největších boxerských stájí Top Rank, šlo vše jako po drátkách až do března 2018, kdy jej knockoutoval v závěru posledního desátého kola Antonio Lozada.

Verdejovi přitom stačilo duel doboxovat a vyhrál by. Následovala série čtyř výher v řadě, než Verdejo padl znovu, loni v prosinci jej drtivě v devátém kole knockoutoval Japonec Masajoši Nakatani. Ano, také v tomto duelu Portoričan vedl na body…

Ze zákulisí zaznívaly hlasy, že to měl být i poslední duel jeho kariéry, aktuálně se jeho návrat do ringu neřešil, údajně kvůli zdravotním problémům způsobených tímto tvrdým K.O.

 V neděli Top Rank vydal každopádně prohlášení, ve kterém Verdeja podpořil s dovětkem, že ctí presumpci neviny.

O pár hodin později se boxer sám vydal federálním úřadům. Důvod? Agenti vyslechli svědka, ze kterého se ale vyklubal spolupachatel, kterému policisté „rozvázali“ jazyk. Proti Verdejovi navíc stojí také záběry kamer, na kterých je zachycena SPZ jeho SUV na zmíněném mostu.

Jedna verze naznačuje, že milenci mohli přijet na místo, kde ji úderem do tváře omráčil, píchl injekční jehlou neznámou látku, svázal a hodil do vody. Policisté navíc nalezli na místě činu také nábojnici.

„Portorická policie a federální úřady (karibská země patří do územní správy USA, takže na ni platí federální zákony) pracují jako tým, aby vyšetřili tuto nechutnou a chladnokrevnou vraždu,“ uvedl pro The Athletic Alexis Torres, mluvčí portorického ministerstva vnitra.

Verdejo, kterému bylo odepřeno propuštění na kauci, hraje nyní – zcela zaslouženě – doslova o život. Pokud se mu totiž prokáže vina z vraždy milenky hrozí mu doživotí až trest smrti. Ten plyne z federálních zákonů, které takto trestají případné zabití nenarozeného dítěte. 

Témata: Bojové sporty, Box, Sport

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...