Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Karolína Plíšková i přes rady otce prohrála ve Wu-chanu a světovou jedničkou nebude

Sport

  13:21
Wu-chan - Tenistka Karolína Plíšková prohrála ve čtvrtfinále turnaje ve Wu-chanu s nenasazenou Australankou Ashleigh Bartyovou 6:4, 6:7 (3:7), 6:7 (2:7) a přišla o šanci na návrat do čela žebříčku. V něm se udrží Španělka Garbině Muguruzaová. Češka v rozhodujícím setu odvrátila tři mečboly, ale následně podruhé v utkání nezvládla tie-break.

Karolína Plíšková na turnaji v Tokiu. foto: ČTK/AP

O zisku první sady rozhodl jediný brejk, který se v deváté hře povedl Plíškové. Také ve druhém setu si obě hráčky držely servis, a tak musel rozhodnout tie-break. V něm Bartyová za stavu 3:3 získala čtyři body v řadě a vyrovnala.

Hned na úvod rozhodující sady ztratila nasazená trojka Plíšková poprvé v utkání servis, který se jí příliš nedařil. Brejk sice získala zpět, ale hned vzápětí Bartyová čistou hrou opět získala výhodu na svou stranu. Za stavu 5:4 a 40:0 byla 37. hráčka světa při svém podání jediný míč od vítězství, Plíšková ale pěti fiftýny v řadě srovnala.

Následně se poprvé ve třetím setu ujala vedení a při soupeřčině podání měla náskok 30:0. Avšak Bartyová, jež výrazně vyšší soupeřku ničila především vítěznými forhendy, game nakonec získala a v tie-breaku byla opět lepší.

28.září 2017 v 09:18, příspěvek archivován: 28.září 2017 v 13:27

After splitting with David Kotyza, Karolina Pliskova being coached by dad Radek Plisek. Spot his tribal tattoo that matches his daughters': https://t.co/kZdeTLPs0c

„Byla jsem hodně blízko prohře, a pak jsem se najednou ocitla hodně blízko k vítězství. Od toho okamžiku však soupeřka hrála mnohem lépe, vůbec nechybovala a neudělala nic špatně,“ uvedla Plíšková, kterou v rozhodujících fázích nepodržela její obvyklá silná zbraň. „V tie-breacích jsem nedokázala trefit první servis, to byl největší problém,“ řekla pětadvacetiletá Češka.

Bartyová po více než dvou a půl hodinách proměnila čtvrtý mečbol a po výhrách nad Britkou Johannou Kontaovou a Polkou Agnieszkou Radwaňskou si ve Wu-chanu připsala třetí skalp hráčky z top ten. Vzájemnou bilanci s Plíškovou upravila na 2:1.

Turnaj žen ve Wu-chanu v Číně

(tvrdý povrch, dotace 2 666 000 dolarů) 

Dvouhra - čtvrtfinále: Bartyová (Austr.) - KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (3-ČR) 4:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2), Garciaová (Fr.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Chan Yung-Jan, Hingisová (1-Tchaj-wan/Švýc.) - PESCHKEOVÁ, Grönefeldová (6-ČR/Něm.) 6:1, 6:0.

Autor: