Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kastrace přímo při zápase NHL

Sport

  10:24
WASHINGTON - Hokejovému útočníkovi Patricku Thoresenovi z Philadephie reálně hrozilo, že přijde o varle poté, co ho zasáhl pukem do slabin ruský kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Patrick vyvázl nakonec jen s bolestmi. foto: Lidovky.cz

Čtyřiadvacetiletý norský hráč musel po zásahu v závěru pátečního utkání prvního kola play off NHL do nemocnice, kde se podrobil vyšetření. To nakonec ukázalo, že nešťastník si bude moci svou mužnost mponechat.

 
"Ultrazvukem mu vyšetřili varlata, jestli nemá nějaké vážnější zranění. Nic ale neobjevili, " prohlásil generální manažer Flyers Paul Holmgren.  Thoresen šest a půl minuty před koncem zápasu zblokoval Ovečkinovu střelu a v bolestech se svíjel na ledě, zatímco hra pokračovala a obránce Mike Green vzápětí vyrovnal na 4:4. Philadelphia se v té chvíli bránila jen ve třech lidech, protože na trestné lavici zrovna seděl její útočník Daniel Briere.

Sám postižený se vyjádřil jen krátce. "Pořád to bolí a pálí. Nemůžu ani pořádně chodit," řekl Patrick po vyšetření. Paul Holmgren už hýřil optimismem a věří, že si Thoresen ještě v sérii zahraje.
   


Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč