Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kateřina Emmons: Roční závodní pauza

Sport

  11:57
PLZEŇ - Nejúspěšnější česká olympionička z Pekingu Kateřina Emmons nebude v příští sezoně závodit. Zlatá a stříbrná medailistka z letošních her řekla MF Dnes, že již před olympiádou byla rozhodnuta nadcházející soutěžní rok vynechat, aby si důkladně odpočinula po vypětí z velkých závodů.

Kateřina Emmons se soustředí při závodě foto: Roman VondroušČTK

"Velké závody mě vysilují. Mám pocit, že bych na další sezonu neměla síly," uvedla Emmons, která tak bude chybět i na únorovém "vzduchovkářském" evropském šampionátu v Praze, na kterém se chce podílet alespoň jako pomocnice organizátorů.

Aktuální sezonu již Emmons ukončila, ačkoliv původně měla startovat ještě ve finále Světového poháru, které hostí od 3. do 5. listopadu Bangkok. Zbraně už prý má uložené v trezoru. "Ani je do ruky nevezmu, stýskat se mi nebude," řekla střelkyně.

Čtyřiadvacetiletá Emmons v Pekingu vybojovala zlatou medaili v úvodní disciplíně her, střelbě ze vzduchové pušky, několik dní na to přidala stříbro v disciplíně sportovní malorážka na 3x20 ran. Ve sbírce má také tituly mistryně světa a Evropy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!