130 let

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton. | foto: ČTK/AP

Kdepak Mercedes! Hvězda formule 1 Hamilton má v garáži Ferrari za 40 milionů

Sport
  •   11:02
PRAHA - Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton sice na závodních okruzích válí ve vozech značky Mercedes, svého chlebodárce ale v soukromí „podvádí“ s největším rivalem - jedním z Hamiltonových osobních vozů je LaFerrari za téměř 40 milionů korun.

Na zajímavost ze soukromí britského jezdce upozornil bulvární deník The Sun. 

Ten zveřejnil fotografie, které na sociálních sítích postoval kanadský herec King Bach, Hamiltonův přítel. Je na nich červený vůz LaFerrari, v jehož interiéru je natištěno jméno majitele - Lewis Hamilton.

LaFerrari je supersportovní vůz italské značky Ferrari, jehož bylo v roce 2013 vyrobeno pouze 499 kusů. Je to první model od této značky, který kombinuje spalovací motor s elektromotorem. Zaváděcí cena LaFerrari byla 1,3 milionu liber (asi 37 milionů korun), v roce 2016 byl ale jeden kus v Británii vydražen za 5,7 milionů liber (asi 165 milionů korun).

20.prosince 2017 v 20:02, příspěvek archivován: 21.prosince 2017 v 20:19

Mercedes' Lewis Hamilton shows off customised Ferrari https://t.co/jqX6LYGmTL https://t.co/NxQ48LCm4F

Samozřejmě, dvaatřicetiletý Hamilton má ve své garáži i vůz od Mercedesu. Podle britského tisku se jedná o Mercedes AMG Project One, dále si Brit občas zařídí Ford Shelby GT500CR z roku 1967 či Pagani Zonda 760 LH.

Možná, že při projížďkách v červeném supersportu LaFerrari, jehož maximální rychlost je kolem 350 km/h, Hamilton vstřebává mrzutost z umístění v ostrovní anketě o Sportovní osobnost roku. Hamilton, jenž díky čtvrtému titulu ze seriálu formule 1 vstoupil do historie jako nejúspěšnější britský jezdec všech dob, obsadil v anketě až šesté místo. Vyhrál loučící se atletický král Mo Farah.

Lewis Hamilton lije šampaňské za triko Usaina Bolta.
Lewis Hamilton

Může nyní Lewis Hamilton očekávat další nepříjemnost v podobě tázavého telefonátu od majitelů stáje Mercedes?

Autor: oka