Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kiki a Míša vyhrály na ME skupinu a jdou přímo do osmifinále

Sport

  11:00aktualizováno  18:59
jurmala - Plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály na mistrovství Evropy v Jurmale skupinu a postoupily rovnou do osmifinále. Obsadí tak nejhůře dělené deváté místo.

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou se radují z postupu. foto: ČTK

Bára a Maki nebudou na ME obhajovat stříbro. Kvůli zraněným zádům Slukové

Česká dvojice dnes nejprve porazila s velkou převahou Norky Ingrid Lundeovou a Odu Johanne Ulvesethovou 21:13, 21:10, odpoledne pak podlehly Ruskám Jekatěrině Birlovové s Naděždou Makroguzovovou 15:21 a 19:21.

Udržely se nicméně před nimi v konečné tabulce skupiny E. Rusky i Norky měly rovněž po dvou výhrách a jedné porážce, ty začnou play off od prvního kola.

Kristýna Hoidarová Kolocová při přijmu.
Kristýna Hoidarová Kolocová (vpravo) a Michala Kvapilová v akci

„Zápas s Ruskama nebyl z našich nejlepších, nefungovaly nám základní činnosti, ale doufáme, že jsme se z toho poučily a do play off nastoupíme připravené,“ uvedla Kolocová pro ČTK.

Birlovové s Makroguzovovou podlehly po dvou výhrách v nedávné době. Narazily na ně také ve skupině MS ve Vídni, kde ve druhé sadě odvrátily čtyři mečboly a vyhrály v tie-breaku.

V lázeňské Jurmale startují Kolocová s Kvapilovou jako jediné české zástupkyně, neboť Markétu Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou připravily o šanci na obhajobu stříbra problémy se zády Slukové. Muži se nekvalifikovali.

Autor: