Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kimi Räikkönen se pravděpodobně do formule 1 už nevrátí

Sport

  15:14
PAŘÍŽ - Finský pilot Kimi Räikkönen tuší, že už se do formule jedna nevrátí. Mistr světa z roku 2007 v současnosti působí v rallyovém šampionátu a v budoucnu si chce zkusit také slavný závod 24 hodin Le Mans.

Vítězný Raikkonen na ferrari. foto: ČTK

Třicetiletý Raikkönen skončil ve formuli po minulé sezoně, poté co ho ve Ferrari vystřídal Španěl Fernando Alonso. I on sám tehdy hovořil o tom, že si dává od F1 pouze roční pauzu, situace se však nejspíš vyvine jinak.

"Nikdy nevíte, ale zřejmě se už do formule jedna nikdy nevrátím,"

řekl Räikkönen deníku L'Équipe. "Dělal jsem to dlouhá léta a prožil jsem spoustu skvělých momentů. Získal jsem mistrovský titul, po čemž jsem vždycky toužil, ale doba se změnila. Teď jsem v rallye a navíc je v životě kromě F1 mnoho jiných věcí," dodal rodák z Espoo.

Dlouholetý elitní pilot hvězdného motoristického seriálu po přestupu k rallye příliš nezáří. Nejlépe byl pátý v Turecku a celkově mu patří v MS jedenáctá pozice.

Räikkönen nicméně nehodlá zůstat pouze u jednoho motoristického odvětví.

Rád by si například vyzkoušel i čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans. "Líbilo by se mi to, ale k tomu potřebujete najít správný tým. Když chcete vyhrát, máte jen dvě možnosti, Peugeot a Audi. Jednoho dne se třeba nějaká šance objeví," dodal pilot, jenž v současnosti soutěží na Německé rallye.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!