Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Klaun‘ se opřel do Williamsové. Legenda mlčí, manžel odpovídal skrze vyhledávač Google

Serena Williamsová je podle Tiriaca při těle foto: ČTK

New York - V září oslaví čtyřicátiny, přesto myslí na čtyřiadvacátý grandslam. Serena Williamsová, aktuálně 11. hráčka světa, stále patří mezi to nejlepší, co ženský tenis nabízí. To se však nezdá bývalému rumunskému hráči Ionu Tiriacovi. „Už se nepohybuje tak lehce jako před patnácti lety,“ pronesl třetí nejbohatší Rumun současnosti.
  7:00

Je schopná si to na dvorci rozdat s kýmkoliv. V loňském roce toho sice na tenisovém okruhu mnoho nenahrála, ale v krátkém, koronavirem sužovaném programu si přeci jen připsala jeden turnajový triumf. Devětatřicetiletá Serena Williamsová nejprve vyhrála dvěstěpadesátku v Aucklandu, v září pak carlsen dokráčela do semifinále US Open, kde nestačila na Bělorusku Vikorii Azarenkovou.

Někomu to přesto bylo málo. „V tomhle věku a s takovou váhou už se nepohybuje tak lehce jako před patnácti lety,“ řekl pro rumunskou stanici TVR bývalý tenista Ion Tiriac.

Serena Williamsová ve čtvrtfinále US Open 2020
Serena Williamsová ve čtvrtfinále US Open 2020

Na otázku, jak vidí budoucnost nejstarší hráčky na okruhu, odpověděl po svém. „Serena byla senzační, ale když zvážíme všechny okolnosti, kdyby měla alespoň kapku soudnosti, odešla by do sportovního důchodu,“ zkritizoval Williamsovou třetí nejbohatší Rumun současnosti.

A nebylo to poprvé, co si nynější ředitel antukového turnaje v Madridu rýpl do bývalé světové jedničky. Před dvěma lety, když se Serena vracela z mateřské dovolené, se proti ní projevil dost možná ještě hanlivěji. „Se vší úctou k ní, je jí 36 a váží asi 90 kilo, na to nechci koukat. Chtěl bych sledovat spíš tenistky, jako byla Steffi Grafová.“

Odpověď přišla tehdy téměř okamžitě a ujala se jí sama Serena Williamsová. „Věřte, že si s ním o tom promluvím. Jeho výroky jsou ignorantské a sexistické,“ pronesla majitelka třiadvaceti grandslamů.

Teď se však od výroků rumunské tenisové legendy distancovala. Stejný postoj však nezaujal její manžel, který na slova jednaosmdesátiletého Tiriaca o věku a váze reagoval následovně: „S jistotou lze říct, že nikoho nezajímá, co si myslí Ion Tiriac.“

A slovní přestřelka mezi Alexisem Ohanianem a Ionem Tiriacem se rázem stala hitem internetu. Manžel Williamsové si z Rumuna následně vystřelil, když zveřejnil na svém twitterovém účtu screenshot z vyhledávače Google. „Musel jsem si to vygooglovat… ukázalo se, že moje tříletá dcerka má více grandslamových titulů než tento,“ sdílel spolu s emotikonem klauna spoluzakladatel společnosti Reddit Ohanian.

Dá se očekávat, že bývalý rumunský tenista s odpovědí už nepřispěchá. Serena Williamsová se tak bude moci připravovat na únorové Australian Open. Stejně tak by ji v novém roce neměl minout ani loni v tenisovém kalendáři absentující Wimbledon, který má podle tiktokového videa americká hráčka raději než domácí US Open.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!