Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Klučinová útočí na český rekord. Bolí mě ale rameno, bojí se

Sport

  19:55
MOSKVA - Úsměv sem, úsměv tam. Česká vícebojařka Eliška Klučinová na světovém šampionátu v Moskvě září, po prvním dnu figuruje ziskem 3739 bodů na páté pozici. A na vlastní český rekord - loňský výkon 6283 bodů z Kladna - má náskok 47 bodů.

Česká sedmibojařka Eliška Klučinová foto: Reuters

Úvodní tři disciplíny prvního závodního dne zvládla pětadvacetiletá vícebojařka skvěle. V běhu na 100 m překážek si o čtyři setiny zlepšila osobní rekord na 13,97 s. Ve výškařském sektoru si vyrovnala osobní maximum (186 cm). A kouli poslala v prvním pokusu do vzdálenosti 14,19 m, letos nejdál. Den pak uzavřela časem 24,91 s na dvoustovce.

Ač unavená, usmívala se.

Po prvním dnu máte náskok na český rekord 47 bodů. Kouká se na to hezky?
Kouká, ale už jsem se na podobný součet koukala v Kazani a umím ten druhý den pěkně pokazit, tak snad se to nepovede i zítra.

Jaké máte pocity z prvního dne?
První tři disciplíny super. Osobák, vyrovnaný osobák, letošňák, akorát ta dvoustovečka moc nešla. Vyběhla jsem rychle jako raketa a pak mě síly v konci chyběly. 

ČTĚTE TAKÉ

Přepálený začátek?
Ono se to musí vyběhnout naplno, ať člověk chce nebo nechce, ale už je to náročné. Program jsme měly ve dvou blocích, vstávaly v šest ráno a ten časový posun jsme tady úplně nezvládly srovnat. Dvě hodiny se zdají málo, ale je to hodně, zvlášť když nás nutěj začínat v 9.30 ráno.

Ve výšce vypadaly nadějně i pokusy na 189 cm.
Tam už technika malé chybičky neodpouští, takže jsem to lehce nohama shodila. Ale do příštích závodů aspoň vím, že na to mám.

Po prvním dnu jste pátá, co z toho lze "uplést" druhý den? 
To je velice záludná otázka, vůbec netuším. Dálka může napovědět, ale letos jsem se trápila s oštěpem, vůbec neházela. Bolí mě rameno, takže se toho trochu bojím. 

Jak zrelaxujete před druhým dnem?
Hurá na masáž, pořádně se najíst  a jdu regenerovat. uvidíme zítra, jak to dopadne. 

Autor: