Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Knapková je zraněná, titul z ME neobhájí

Sport

  15:56
BRNO - Olympijská vítězka na skifu Miroslava Knapková nebude obhajovat v závěru příštího týdne v italském Varese titul mistryně Evropy. Až do poloviny září má od lékaře nařízený odpočinek bez tréninku, protože stále nedoléčila zranění mezižeberního svalu s poškozeným fixátorem lopatky, které ji trápilo na hrách v Londýně.

Miroslava Knapková foto: ČTK

Ve druhé polovině září už začne s lehkým tréninkem. Do konce roku ji čeká ještě několik netradičních závodů. Koncem měsíce pojede sprint v Curychu.

"Budou to hezké závody v centru města. Potom bych měla jet do USA, kde se soupeřkami ze skifu postavíme osmu. Asi 300 lodí pojede na šestikilometrové trati," řekla Knapková.

V programu má i distanční závod v Bernu na skifech. "Naráz vyjedou tři stovky lodí. Loni jsem se se soupeři dvakrát srazila. Ale byl to velký zážitek," uvedla mistryně světa. Má ještě pozvánku ke dvěma závodům na Nový Zéland - na 6 kilometrů a sprint na 200 metrů.

Po olympiádě si Knapková užila týdenní dovolenou ve Walesu. Nyní už je zase ve víru společenských událostí. Dnes rozšířila svoji zlatou sbírku, na brněnské radnici jí primátor Roman Onderka předal zlatého krokodýla.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...