Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Vítězná šňůra končí. Kolocová se Slukovou si o medaile na ME nezahrají

Sport

  18:34
CAGLIARI - Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou si o medaile na mistrovství Evropy beachvolejbalistek v italském Cagliari nezahrají. V dnešním čtvrtfinále podlehly Švýcarkám Tanje Goricanecové s Tanjou Hüberliovou ve třech setech 21:18, 16:21 a 10:15. Dělené páté místo je nicméně pro české šampionky nedávného domácího turnaje Světového okruhu v Praze maximem na kontinentálním šampionátu.

Turnaj Světového okruhu žen v plážovém volejbalu v Praze. Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vlevo). foto: ČTK

Kolocová se Slukovou našly přemožitelky po 11 vyhraných zápasech v řadě. V základní skupině sice Goricanecovou s Hüberliovou porazily 2:0 na sety, ale v boji o semifinále udělaly až příliš mnoho chyb. Začaly dobře, první set získaly pro sebe, ale pak častěji bodovaly Švýcarky a po jejich nástupu do rozhodující sady 3:0 už české jedničky náskok nestáhly.

Na nedávném Prague Open 2014 získaly Češky zlato.

Čtvrtý den ME u moře na Sardinii přitom zahájily Kolocová se Slukovou vítězně. Zápas 2. kola play off s jinou švýcarskou dvojicí Joana Heidrichová, Nadine Zumkehrová zvládly ve dvou setech 22:20, 21:13 a prošly mezi elitní osmičku. Boje o medaile však už budou o víkendu bez zlatých medailistek z ME do 23 let v roce 2010.

Druhá česká dvojice Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou se rozloučily se šampionátem v osmifinále porážkou s turnajovými jedničkami Laurou Ludwigovou a Kirou Walkenhorstovou z Německa 17:21, 24:22 a 6:15.

"Nedaly jsme Němkám nic zadarmo, tím jsme je asi trošku zarazily. Dostaly jsme se s nimi do tie-breaku, který byl sice jednoznačný, ale bojovaly jsme, i když jsme v něm udělaly spoustu chyb," napsaly Češky na svém facebookovém profilu. "S devátým místem jsme moc spokojené a teď si jdeme užít krásné pláže." Oba české mužské páry skončily už ve skupině ve čtvrtek po třech porážkách.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Cagliari:

ŽENY

Play off - 2. kolo:

  • Kolocová, Sluková (5) - Heidrichová, Zumkehrová (9-Švýc.) 2:0 (20, 13)
  • Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Bonnerová, Hermannová (24) 2:1 (17, -22, 6)

Čtvrtfinále:

  • Goricanecová, Hüberliová (21-Švýc.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-18, 16, 10).

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!